ALANYA çevre yerleşim birimlerince tatil yapılması açısından cazip bir merkez. Özellikle Konya ve Karaman illerinde yaşayan yurttaşların deniz için tercih ettiklerin tatil bölgelerinin ilk sırasında ALANYA yer alıyor. Uzak yerleşimlerden de ALANYA'ya denizi ve güneşini tercih ederek gelen yerli turist sayısında bayağı bir artış var. Bu durumda doğal karşılanmalıdır. İnsanlar bir şekilde rahatlama ihtiyacı hissediyorlar. tatil bölgelerini bu yüzden tercih ediyorlar.

Bildiğimiz gibi ülkemiz virüs nedeni ile bir süreci atlatmaya çalışıyor. Bu süreçte, tatile gelen ve o bölgede yaşayan yurttaşlarımızın Coronavirüs ile ilgili önlemleri elden bırakmamaları oldukça önemli ve değerlidir. Önlemleri elden bırakınca, virüsün tekrar kabus gibi bir anda yaygınlaşmasına neden olabilirler.

CORNAVİRÜS'ün tekrar ilk gündem olmaması için;

* Sosyal mesafemizi koruyalım.

* Maske takalım. (Tek kullanımlık maskeyi kullandıktan sonra yerlere değil tıbbi atık kutularına atmaya özen gösterelim.)

* Kişisel temizliğimize özen gösterelim.

* Öksürüyor, veya hapşırıyor isek tek kullanımlık mendillere veya dirseğimizi ağzımıza getirerek ağzımızdan çıkanların etrafa yayılmasına izin vermeyelim.

* Kişisel temizliğimize dikkat edelim.

* Kalabalık yerlerden uzak duralım.

* Çevremizin temizliğine özen gösterelim.

* Bol sıvı tüketelim.

* Tokalaşma, kucaklaşma gibi temaslardan uzak duralım.

* Sağlık Bakanı ve Ulusal Pandemi Sağlık Kurulunca yapılan uyarılara uygun davranış geliştirelim.

Sağlıklı ve güzel günlere ulaşmak için sorumluluklarınızı yerine getirmeniz dileğiyle, güzel ve sağlıklı günler dilerim.