Türkiye’nin en büyük fuar organizatörü TÜYAP ve Türkiye’nin en geniş sermaye Platformu olan MÜSİAD’ın, güçlerini birleştirerek gerçekleştirdiği MÜSİAD EXPO 2020 fuarı, yoğun bir katılımla açıldı. MÜSİAD, EXPO 2020 Ticaret Fuarı'nın kapılarını ziyaretçilerine açtı. 18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuar bu yıl ilk kez ziyaretçilerine 'hibrit fuar' deneyimi sunuyor. 40 binden fazla şirketin temsilcilerinin yer aldığı fuarda, İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından geliştirilen uçan araba Tusi de yerini aldı.

Fuarda 10 salonda ve 70 bin metrekarelik bir alanda binlerce şirketin temsil edileceği ve 100 bine yakın ziyaretçinin ağırlanması hedeflenirken, Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olma özelliğiyle sanal ortamdan da katılımların ve ziyaretler gerçekleştirilecek. Sosyal mesafe kuralları ve ciddi sanitasyon önlemleri çerçevesinde yapılan hazırlıklarla 8 binin üzerinde B2B iş görüşmesinin hedeflendiği fuarda, dünyanın dört bir yanından gelecek sanayici ve iş insanının da katılacağı Uluslararası İş Forumu- (International Business Forum (IBF) ile önemli toplantılara ev sahipliği yapılacak.

Fuara ilginin çok fazla olduğu ve oldukça verimli görüşmelere ev sahipliği yaptıklarını ifade eden MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustaaf Durusoy, "Türkiye'nin ticari hacminin gücü MÜSİAD olarak düzenlediğimiz fuarda birkez daha ortaya çıktı. İlgi çok güzeldi, dünyanın önde gelen firmalarına iş insanlarına ev sahipliği yaptık. Oldukça verimli görüşmeler oldu" Dedi.

TÜRKİYE YATIRIMCILARIN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve üç sac ayağı üzerine bina edilen iktisadi gelişim seferberliğini yürekten desteklediklerini belirterek, "Piyasalara güven telkin edildiği zaman Türkiye’nin güçlü jeopolitik avantajı sayesinde yabancı yatırımcıların gözünde yeniden bir cazibe merkezi haline nasıl geldiğini kısa süre içinde test etmiş olduk." dedi.

Kaan, “İyi bir yola çıktık. Bu seferberlikte yeni iktisadi yol haritamızın hem doğrudan yabancı yatırımları çekmek hem de milli üretim kapasitemizi artırmak ve böylece paramızın gücünü yeniden değerlemek adına olumlu sonuçlar doğuracağına da güvenimiz tamdır.” değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD EXPO'nun 8 binin üzerinde B2B görüşmeye sahne olması ve bu görüşmelere 400'e yakın alım heyetinin yanı sıra yaklaşık 40 ülkeden iş insanı, siyasetçi ve bürokratın katılım göstermesi bekleniyor. Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Orta Doğu'ya, 95 ülkenin temsil edileceği MÜSİAD EXPO'da dünya ekonomisinin geleceği, bölgesel iş birlikleri ve Türkiye ekonomisinin büyüme yolunda önünü açacak faiz dışı projelerin tanıtımı en önemli gündem maddelerini oluşturacak.

Bu yıl ilk kez MÜSİAD EXPO kapsamında gerçekleştirilecek olan Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi düzenlenecek. MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi koordinasyonunda hayata geçirilecek etkinlikte, 100'ün üzerinde fahri konsolos, ziyaretçilerle bir araya gelecek. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı düzenlenen 24. Uluslararası İş Forumu'nun (IBF) bu seneki başlığı Virüs Ekonomisi: Yeni Dünyada Ayakta Kalmak ve Gelişmek. Alanında uzman isimlerin katılacağı forumda, Covid-19 süreci ve sonrasına dair konular ele alınacak.

Alanya'dan fuara başkan Mustafa Durusoy ile birlikte Fatih Savaş ve  MÜSİAD üyesi olan KİP Alanya Mağazası sahiplerinden Hasan Düşünceli katıldı. Durusoy, MÜSİAD Expo 2020'de stant kuran Alanya'nın önemli inşaat firmalarından TSİ Yapı'yı da kurdukları stantta ziyaret etti.