AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, dedesini kaybetmesinin ardından duygusal bir paylaşım gerçekleştirdi. Vekil Çelik, “ Dedemle vedalaştık...Onu Eyüp Sultan Camii’nden ebedi hayatına uğurlarken bunun bir son olmadığını bilmenin imani bir hediye olduğunu düşündüm. Zira dünyanın fani olmasında tekrar kavuşacak olmanın tesellisi saklı. İnce bir ipin üzerinde yürür gibiydi dedemin hayatı. Çağın bütün tuzaklarının, dünyevi olanın bütün çeldiricilerinin, haramın, hevanın ve hevesin kapladığı bir devrin içinden tertemiz geçip gitti. İslam’ın ölçülerine bağlı uzun bir yürüyüştü onun ki. Hiç taviz vermedi. Gözlerinde bir ahiret pırıltısı ile baktı hep bu dünyaya. Mazlumları yiğitçe savundu, ümmetin derdiyle dertlendi, yetimleri gözetti, 5 evladını 16 torununu yetiştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı, hep iyiyi güzeli öğütledi, herkesin yardımına koştu. Dürüst olmak ve İslam kalmak neyse benim dedem oydu” dedi.

Hüzünlerinin nura dönüştüğünü vurgulayan Çelik, “İnsanın ömrünü nasıl yaşarsa dünya hayatına da öyle veda ettiğine şahitlik ettik. Türkiye’nin dört bir yanında dostlarının kederi dualara, Yasinler’e, hatimlere, hayırlara dönüştü. Gökteki yıldızlar geceyi nasıl aydınlatırsa hüznümüz öylece nur oldu. Ben, hakikat için mücadele uğruna bir hayat nasıl yaşanır onun şahsında öğrendim. Elazığ Maden’de İlim Yayma Cemiyeti’nin, Milli Nizam Partisinin ve Milli Selamet Partisi’nin kurucularından olan, tek parti döneminin baskılarına yiğitçe karşı koyan dedem, ömrü boyunca bu davaya emek vermenin vakarını taşıyan isimsiz kahramanlardandı. Alzheimer ona dünyayı unutturdu ama o zaten dünyayı yedeğinde yaşıyordu, bu yüzden her şeyi unuturken namazı unutmadı, camiyi unutmadı, dili zikri unutmadı. Çünkü kalp unutmaz. Benim dedem kalbi ile düşünen, kalbi ile amel eden, kalbi ile Allah’a yönelen bir adamdı. Onu Dar-ül Bekaya uğurlarken istikamet üzere bir ömür nasıl yaşanır, dostluklar nasıl biriktirilir, iman nasıl bir berekettir şahit olduk” diye konuştu.

Bu süreçte yanında olanlara da teşekkür eden Çelik, “Bu süreçte yanımızda olan, cenazemize katılan, zikirler, dualar ve hatimler bağışlayan, hayırlar yapan, telefon ederek, mesaj göndererek, ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulunan herkese, hasseten bizzat arayarak acımızı paylaşan değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekili arkadaşlarıma, belediye başkanlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza dedem Zülkif Hüküm’ün eşi Nuriye Hüküm, kardeşleri Fatma Akbaba, Fevzi Hüküm, evlatları Ayşe Karataş, Muhammet Hüküm, Handan Hüküm, Ümmühan Hüküm, Ahmet Hüküm, damatları Zülküf Karataş, Mustafa Çelik, Cemalettin Şevli ve torunları adına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Başta doktor olan kızkardeşim Zülal Çelik olmak üzere tedavi sürecinde dedemle özveriyle ilgilenen doktorlarımızdan, hemşirelerimizden ve tüm sağlık çalışanlarımızdan ve aylarca gece gündüz aralıksız refakat eden teyzem Ümmühan Hüküm’den Allah razı olsun.  Rabbim, dedemi rahmetinle kuşat, mağfiretinle muamele eyle, makamını ali eyle, peygamber efendimize komşu eyle, Cemalullahı görmekle şereflendir. Amin” ifadelerini kullandı.