HABER - Muammer SOYLU

Son dönemde ise iyiden iyiye artış gösteren muz ve avokado hırsızlarına karşı alınan önlemler hırsızların gözünü korkutmuyor. Bahçelerinde sopa ve tüfeklerle sabaha kadar nöbet tutan üreticileri umursamayan hırsızlar oldukça yüksek fiyattan satılan meyveleri çalmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

AVOKADODAN SONRA MUZLARI DA GİTTİ

Geçtiğimiz 12 Ağustos tarihinde Alanya Kestel Mahallesi İbişler Sokak’ta Ümmühani Gündoğan'a ait 3 bine yakın avokado bahçesinden çalınmıştı. Boş durmayan hırsızlar bu seferde Gündoğan’ın 27 dal muzunu çaldı. Hırsızlık sonrası isyan eden Gündoğan, hırsızlara uygulanan cezai yaptırımların yetersiz olduğuna dikkat çekti.

“HIRSIZLARI YAKALASANDA FAYDA YOK”

Geçtiğimiz günlerde Mahmutlar Mahallesi eski muhtarı ve Eski Ak Parti Mahmutlar Meclis üyesi Cengiz Uğurkutu’nun muz bahçesine dalan hırsızlar 5 dal muz çalmıştı. Hırsızları alaycı bir şekilde 'ortak' olarak nitelendiren Uğurkutu isyan bayrağını çekerek "Arkadaşlar bu yıl benim ortaklar benden erken başladılar. Ben daha muz kesmeden 5 dal kesmişler. Her yıl hırsızları yakalıyorum jandarmaya teslim ediyorum. Adliyeden benden önce çıkıyorlar" diyerek isyan etmişti.