HABER – Hasan KAYA

Başkan Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıyı kenar çizgisi diye bir şey vardır. Otelin denize sıfır yapılacağı vatandaşa yansıtılıyor. Kıyı çizgisi önünde 50 metre yeşil alan olacak. Yol olacak ondan sonra 50 metre günü birlik yerler var. Ondan sonra otel olacak. Otel binasının denizden uzaklığı yaklaşık 100-150 metre olacak. Hatta deniz suyundan uzaklığı 200 metreyi bulabilir. Kahyalar bölgesinde de durum aynı Kızılay'ın ve Koru bölgelerinde de aynısı olacak. Kızılin bölgesindeki parkları yapmakla biz kıyılarımızın koruma altına almış bulunmaktayız şu anki yeşil alan olarak projelendirdiğimiz 18 uygulaması ile birlikte halka kazandırılmış olacağız. Şu anda mevcut olan yerler oradaki tarla sahiplerinin gözüküyor. 18 uygulamasıyla bu tamamen halka kazandırılmış oluyor. Ayrıca Kızıl'ın bölgesinde yapılması planlanan otelde kamuoyunda 8-10 kat gibi bir bina şeklinde vatandaşlara Halbuki bu Otel 4 katlı bir otel olacak 8-10 kat yapma şansı hiç yok. Hadi diyelim arka taraftan kot aldık olsun. Sen bir iki kat daha yükseltme şansı olabilir. En fazla 6 kat olur. Vatandaşımızın bunu böyle bilmesini istiyorum. Bundan sonra bütün 18 uygulamalarından önce tapu kadastro da mülkiyet haklarını isteyeceğiz” dedi.

“YEREL GAZETE HABERİ BİRAZ ABARTILI”

Başkan Yılmaz, Gazipaşa'da yayınlanan ve kısa bir süre sonra kapatılacağı öğrenilen yerel gazetede “Atatürk parkı imara açılıyor” başlıklı yayımlanan haberin başlığının biraz dikkat çekici, vatandaşı yanıltıcı ve abartılı olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Atatürk Parkı ile ilgili bilgileri de söylemek istiyorum bu Park şu anda 20 dönüm yani 20 dekar buranın içinde 9 dönüm özel mülkiyet var geçmişte 30-40 yıl olmuş bu Park yapılalı parkın olduğu yerin mülkiyet sorunu çözülmemiş bütün dosyaları geçmiş dosyaları inceledim açılmış davaları inceledim bu 20 dönüm parkın içerisinde 9 dönüm özel mülkiyet olunca bu özel mülkiyeti bir yere çıkarmanız gerekiyor ya parkın kenarında uygun yerler bulacaksın eşdeğerde yerler bulacaksın vereceksin orayı ya da kamu ulaştıracak sın belediyenin kamulaştırma gücü yok 2'şer milyondan olsa, yani 20 milyon civarında bir bütçe gerekiyor. Böyle bir paramız yok. Geriye bu mülkiyetleri parkın dışına çıkartmak kalıyor. Parkın dışında nasıl çıkartırsın? 18 uygulaması ile çıkarsın. Kanunlara göre yol kesintisi, düzenleme ortaklık payı kesintisi ile %45'i yukarı çıkamıyorsun yasa gereği Biz ne yapmaya çalışıyoruz? İçindeki mülkiyeti atabileceğimiz alanlar yaratmaya çalışıyoruz biz ne yaptık biz yine eski fuar alanı pazar yeri olarak kalmasına koruyalım Kısacası Eskiye dönüş yapmış olduk parkın içerisinde bir kulübe dahi yapılamıyor. Biz parkı vatandaşa kazandırmaya çalışıyoruz Çünkü parkın içerisinde Özel mülkiyet olduğu için Biz şu anda parka müdahale edemiyoruz mülkiyet sahipleri davalar açmış ecri misil davaları açmış. Yıllardır kullanıyorsunuz ne yapıyorsunuz? Benim tapulu arazime demişler. Ya kamulaştırın ya ver benim malımı diyor. 5 ailenin yeri var bura da sadece bir kişinin yeri değil buradaki yerler. Burada yapmaya çalıştığımız büyüte bildiğimiz kadar parkı büyütüp kamuya kazandıracağız. Şu anda ben parka giremiyorum bir iş yapmaya kalktığım zaman özel mülk sahipleri dur diyor. Burası benim tapulu malım diyor. Ya kamulaştır. Ya da 18 yap benim yerimi göster diyor. Parkın bu sorunların çözülmesi Yenimahalle'nin sorunlarının çözülmesi için de önemli Yenimahalle 900 dönümlük bir alan ve yaklaşık 2 bin 500 nüfus yaşıyor. Burada İnşaat ruhsatları alıyorlar. İnşaat yapıyorlar. Belli bir miktar terk edip İnşaat yapıyorlar. Yarın bir gün 18 yapıldığında oran tutmazsa ne olacak? Daha büyük sıkıntıları meydan verecek. Yollar yapılamıyor. Parklar olmuyor. Neden? 18 uygulaması olmadığı için Yenimahalle'de 18 şart bizim asıl hedefimiz Park'ın içerisindeki alanı boşaltmak Yenimahalle'de 18 yapmak başka bir hedefimiz yok. Orada bunu yaparken de şu anda üzerinde çalıştığımız plan değişikliğinde parkı 20 dönümden, 30 dönüme çıkarmış olacağız. Yani burada yerel bir gazetede çıkan haberde halka, “park imara açılıyor yetişin ahali” demenin bir anlamı yok” dedi.

“DSİ BIÇKICI VE DELİCE ÇAYINDA ISLAH YAPMADAN RUHSAT VEREMEM”

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Biz İmarı tamamlanan Kahyalar sahilinde otellere ruhsat vermeyi planlıyorduk fakat DSİ Devlet şu işleri Antalya Bölge müdürlüğünden bize gelen yazıda Bıçkıcı ve Delice çayında 2021 yılı yatıyım programına alındığı bilgisi geldi. Yani Devlet su işleri her iki çayda da ıslah çalışması yapmadan ben o bölgede hiç bir otele ruhsat veremem” diye konuştu.