17 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabından Covid-19 test pozitif olduğunu duyurduktan sonra herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması için uyarıda bulunan Muhittin Böcek, durumu kötüleşince 7 Eylül'de yoğun bakım ünitesine alınmıştı. 24 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilen ve 51 gündür yoğun bakımda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci’den sevindirici bir paylaşım yapıldı.

Başkan Böcek’in son derece olumlu bir iyileşme dönemine girdiğini belirten Prof. Dr. Alper Demirbaş, “Başkanımızın bilinci tamamen yerindedir, akciğerlerindeki enfeksiyon devam etmekte olup kontrol altındadır. Trakeostomisi (Solunum borusundaki delik) ile solunum makinesine bağlıdır ve solunum makinesi ihtiyacı devam etmektedir. Uzun suredir yoğun bakımda olması ve geçirdiği diğer enfeksiyonlar nedeniyle oluşan kas güçsüzlüğü nedeniyle ve solunum kaslarının henüz yeterince güçlenememesi dolayısıyla solunum makinesinden henüz ayrılamamıştır. Kas güçlendirilmesi amacıyla fizik tedavi uygulanmakta olup kol ve bacak hareketleri giderek düzelmektedir.” dedi.

“NORMAL YAŞANTISINA DÖNEBİLECEK”

Sözlerine devam eden Demirtaş, “Şu ana kadar tedavisine katkı sağlayan tüm hekim ve hemşire arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla Sn. Böcek son derece olumlu bir iyileşme dönemindedir. İnancım odur ki bir sure sonra tamamen solunum makinesinden ayrılabilecek ve belli bir fizik tedavi döneminden sonra normal yaşantısına dönebilecektir. Kuskusuz yoğun bakımda yatan her hastada kısa surede olumsuz değişiklikler görülebilmektedir. Böyle bir gelişme ile karşılaşmayacağımızı umuyorum.” İfadelerine yer verdi.