ASAT Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılan "Kemer İlçesi Muhtelif Mahalleleri İçme Suyu ve Kanalizasyon Yapım İşi" çerçevesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje bünyesinde Kuzdere Mahallesi'nde içme suyu ve kanalizasyon imalatı, Beycik Mahallesi ve Beldibi Çomaklar Mevkii‘nde içme suyu imalatı, Yeni Mahalle Tutulgan Sokak'ta kanalizasyon imalatı yapılıyor. Yaklaşık 50 milyon TL'lik proje bünyesinde içme suyu hatları için 65 kilometreye yakın boru döşenmesi, yaklaşık 20 kilometre kanalizasyon imalatı ile 1 adet kanalizasyon hazır terfi merkezi yapılacak.

"ÇALIŞMA BAŞLATILDI"

Yatırım çerçevesinde ASAT ekipleri Yeni Mahalle Tutulgan Sokak ve Merkez Mahallesi çevresinde kanalizasyon hazır terfi merkezi imalat çalışmalarına başladı. Yenimahalle Muhtarı Münevver Erkal, hattın eski ve yetersiz olması nedeniyle birçok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Suyumuz tazyikli gelmiyordu. ASAT tazyiki yükselttiği zaman da hatta patlaklar meydana geliyordu. Arızayı onarmak için su kesiliyordu. Bunu çözmek için ASAT'a başvurduk. Artık boruların yeterli gelmediğini, evler çoğaldığı için de suyun yeterli olmadığını söyledik. Bunu çözmek için ASAT çalışma başlattı” dedi.

"KESİNTİSİZ SU TEMİNİ"

Yapılan çalışma ile; ekonomik ömrünü tamamlamış olan içme suyu borularının değişimi sayesinde daha sağlıklı, daha hijyenik, kesintisiz su temini, su kayıpların minimuma indirilmesi, yeni imara açılan noktalarda kanalizasyon imalatı ile eksik kanalizasyon hatlarının tamamlanması hedefleniyor.