Dün gece saatlerinde yaşanan olayda, Muratpaşa 100. Yıl Bulvarı üzerinde bir şüpheli aracı durdurmak için görev alan polis ekipleri, başka bir aracın hızla geldiğini gördü. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, ilerlemeye devam etti. Polisin peşine takıldığı araç, sırasıyla Bahçelievler, Deniz ve Altındağ Mahallelerinin ara sokaklara girdi ve drift atarak kaçmaya başladı. Kaçarken park halindeki 3 araca da çarparak zarar veren otomobil, yaklaşık 35 dakikalık kovalamaca sonucu trafik ekiplerince yakalandı. İçerisinde 4 kişinin daha bulunduğu aracın sürücüsü S. K.’un (19) ehliyetsiz olduğu öğrenildi.

13 BİN 388 TL CEZA YAZILDI

Sürücüye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘ters yönde araç kullanmak’, ‘dirift atmak’, ‘trafik işaret ve levhalarına uymamak’ ve 3 araca zarar verdiği için 13 bin 388 TL ceza yazıldı. Otomobil ise polis otoparkına çekildi.

POLİSE YARDIMCI OLMAK İSTEYEN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ DE KOVALAMACAYA KATILDI

Öte yandan, tüm kovalamaca anları vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde kaçan sürücünün peşine trafik timi takılırken, bir motosiklet sürücüsünün de hemen arkadan olayı takip ettiği görüldü.