HABER – Hasan KAYA

Bu konuda Facebook sayfasında bir paylaştım yapan Ak Parti ilçe başkanı Ali Doğan, “Osmanlı Tuğrası ve saat Gazipaşa’mızın girişinde adeta Gazipaşa’nın bir simgesi bir değer olarak hizmet vermekte iken, bozuldu tamir ettireceğiz gerekçesi ile söküldü. Bende katıldığımız bir meclis toplantısında halkın turanın bir an önce tamir ettirerek yerine dikilmesi ile ilgili taleplerini dile getirmiştim. Tuğra ve saatin atıl vaziyette depoda atılı olması bizleri ve kamuoyunu üzmüştür. Osmanlı Tuğrası bu milletin otak bir değeridir. Bu konuda yetkili ve sorumluları duyarlılığa davet ediyorum” diyerek tuğrayı söken ve tekrar yerine takmayan belediye yetkililerine tepki gösterdi.

OSMANLI TUĞRASINDAN NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?

Olaya bir tepkide AK Parti belediye meclis Üyesi Mustafa Uysal 'dan geldi. Uysal, “Osmanlı imparatorluğumuzun arması şehrimizin girişini süslerken belediye tarafından sökülüp depoya böyle atıldı. Soranlara da tamire gönderdik saati armayı diyorlar ama gerçek böyle. Şimdi merak ediyorum Osmanlı tuğrasından niye rahatsız oluyorsunuz. Osmanlı 16 Türk devleti içinde en büyüğüdür ve 600 yıl dünyaya hükmetmiştir. Bu gün dünyanın en iyi en verimli en güzel topraklarda yaşıyorsak bize bu nimetleri Osmanlı bıraktı. Osmanlı dünyada bir süper güçtü neden Osmanlı düşmanısınız, bunu merak ediyorum” dedi.

DEMİR TUĞRANIN NERESİ BOZULABİLİR?

Belediye tarafından sökülen ve yerine takılmayan Osmanlı Tuğrası konusunda bir başka tepkide Gazipaşa Eski Belediye başkanı Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Adil Çelik'ten geldi. Çelik, “Tamir bahanesi ile belediye tarafından sökülen tuğranın bir an önce yerine asılmasını bekliyoruz. Demir tuğranın neresi bozulabilir ki tamir bahane edilip depoya atılıyor. Ecdadımıza olan saygınız bu mu? Taktir Gazipaşa Halkının” diyerek sert çıkıştı.