HABER – Gazete ALANYA

Gazipaşa'da 16 Nisan’da geçirdiği nefes darlığı hastalığı nedeniyle Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne giden ve burada Covid-19 testi yaptıran Gazete Alanya'nın Gazipaşa sorumlusu Hasan Kaya'nın test sonucu pozitif çıkmıştı. Bunun üzerine sağlık ekipleri Eşi Durdane Kaya'ya da test yapmış, onunda pozitif olduğu görülmüştü. Kaya ve eşinden sevindiren haber geldi ve koronayı atlattıkları öğrenildi.

80 TANE COVİD HAPI KULLANDI

Bu konuda görüştüğümüz Gazipaşa temsilcimiz Hasan Kaya, hem kendisinin hem de eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Bu hastalığın kendisinde yaklaşık 2 hafta önce üşüme ve nefes darlığı şeklinde başladığını, grip diye doktora gitmediğini ifade eden Kaya, “Nefes darlığı olunca doktora gittim sonrasında test sonucum pozitif çıktı. Ailecek 10 gün karantinada kaldık. Toplamda 80 tane covid ve 30 tanede diğer haplardan kulandım. Allaha şükür şu anda karantina sürecim bitti sağlık durumum iyi” dedi.

“COVİD HASTALARI SOKAKLARDA GEZİYOR”

Gazipaşa'da vatandaşların korona virüs hastalığını kabullenemediğini ve birçok korona virüs hastasının, “Ben grip hastasıyım” diyerek sokaklarda dolaşıp bu hastalığı başka insanlara yaydığını belirten Kaya, “Vatandaş hem hastalığı kabullenmiyor hem de doktorların verdiği korona virüs hapını içmek istemiyor. Bu nedenle hastalığın iyileşme süresi uzuyor” dedi. Kullanmış olduğu korona virüs haplarının kendisinde hiç bir yan etki yapmadığını vurgulayan Kaya, “Eğer bu haplar sağlığa zararlı olsa zaten doktorlar bize yazmaz. Ben korona virüs hapı içip öleni görmedim duymadım ama hapları kullanmayıp öleni gördüm ve duydum” diyerek bu hastalığa yakalanan vatandaşların kendilerine verilen ilaçları düzenli olarak kullanmasını tavsiye etti.

Gazete Alanya olarak bizde Gazipaşa temsilcimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.