Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe ziyaretlerine Alanya ile devam etti. Meclis üyeleri, genel sekreter yardımcıları, danışmanları, daire başkanları ve ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ile birlikte Alanya’ya gelen Başkan Böcek, kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin ardından ALTSO’da ‘Alanya Buluşması’ adında bir toplantı gerçekleştirerek muhtar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

102 MAHALLENİN HİZMETİNDEYİZ

Başkan Böcek, Alanya’nın 102 mahallesinin hizmetinde olduklarını söyleyerek Alanya’ya seçimden bugüne kadar ASAT olarak 205 milyon liralık yatırımı tamamladıklarını belirtti. Başkan Böcek, “450 milyon liralık yatırım da ihale kapsamında. 2022 -2024 yılları arasında tamamlayacağız. Bütçesi hazırlanmış, bütçe ödeneği olan ihale kapsamında projesi hazırlanmış olan işler. Ayrıca Antalya’nın dört bölgesinde 25 milyon liralık mezarlık ihalesi yapıyoruz ” dedi.  Türkiye’de bütçesine göre borçlu belediyelerin başında Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Böcek, bahane üretmeden hizmet ürettiklerini belirtti.

90 SU DEPOSU İÇİN İHALE

Muhtarlardan gelen su alt yapısı ve su deposu talepleri üzerine de açıklama yapan Başkan Böcek, 2022-2023 yıllarını kapsayacak şekilde bölgede 90 su deposunun yeniden yapılması noktasında ihale hazırlıklarının tamamladığını, bayramdan sonra ihaleye çıkılacağını, Ağustos Ayı sonu gibi de çalışmalara başlamayı planladıklarını açıkladı.

“KANALİZASYON PROJESİ YAPACAĞIZ”

Alanya’da yapılan altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Muhittin Böcek, “Alanya’da 3 etapta kanalizasyon projesi yapacağız. Kestel’de 120 km kanalizasyon projesi, Demirtaş’ta birinci etapta 60 km kanalizasyon projesini bitirdik, yer tahsisini yaptık. İkinci etapta da, proje çalışmalarını yapıyoruz. Alanya’da 2024 yılına kadar 180 km kanalizasyon suyu yatırım programımız var. Son aylarda Alanya’da 13 bin yeni numarataj verildi. Projelerimizi dönemi kurtarmak için yapmıyoruz. 30-40 yılı öngörerek yapıyoruz” diye konuştu. 

SU KESİNTİLERİ EN AZA İNECEK

Alanya gibi turizm bölgelerinde nüfus artışının hızlı olduğuna dikkat çeken Başkan Böcek, Alanya’ya yapılacak yatırımları da buna göre planladıklarını belirtti. Geçmişte Alanya İçme Suyu Arıtma Tesisinin Alanya merkeze göre yapıldığını aktaran Başkan Böcek, projenin kapasitesini arttırarak Kestel’e kadar tüm coğrafyayı kapsayacak şekilde yeniden planlandığını anlattı. Alanya’da sık sık elektrik kesintisi yaşandığını vurgulayan Başkan Böcek, “386 tane terfi istasyonumuz ve sondajımız var. Bu elektrik kesintilerinden istasyonlarımız ve vatandaşlarımız zaman zaman olumsuz etkileniyor. 100 milyon TL’lik bu yatırımla, su kesintilerini en aza indirmek için de proje geliştiriyoruz” dedi.

HAL MEVCUT ŞEKLİYLE TAMAMLANACAK

Alanya Hal Komisyoncuları Derneği yönetimiyle de bir araya gelen Başkan Böcek, komisyoncuların Türkler’de inşaatı devam eden Hal Kompleksi ile ilgili şikayet ve taleplerini dinledi. “Bu projeyi biz başlatmadık. Devir aldığımızda yüzde 33’ü tamamlanmıştı. Bugüne kadar halcilerin bize bir şikayeti olmadı. Sundurma istediler projede olmamasına rağmen iş tamamlanınca yapma sözü verdik. Ancak son günlerde hal esnafımızın söylemleri bizi üzdü. Şu ana kadar işi yapan firmaya 110 milyon TL ödedik. İş bitmek üzere bundan sonra bu projeyi değiştirmek mümkün değil. Burada tüyü bitmemiş yetimin, senin benim ve tüm vatandaşların hakkı var. Hali güzelce yapıp tamamladıktan sonra yeni istekleriniz olursa yerine getirmek için gereğini yaparım” şeklinde konuştu.

ALANYA’DA 4 BİN KİŞİLİK İFTAR

Toplantının ardından Başkan Muhittin Böcek, Alanya Salı Pazarı’na geçti. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı iftar programında ilahiler okundu, Kuran-Kerim tilavetinin ardından semazenler eşliğinde iftar yapıldı. Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Salı Pazarı’nda verdiği iftar yemeğinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Gittiği her ilçede kadın muhtarlara pozitif ayrımcılık yaparak ziyaret eden Başkan Böcek, Alanya ziyaretinde de Güllerpınarı Muhtarı Serap Neğiş’i evinde ziyaret etti.