1993 yılından beri Otelcilik ile uğraşıyorum. Çok zor anlar yaşadık zaman zaman. Her sene bir sene öncesini aratıyor ya da eskiden otelcilik yok şöyle yok böyle diye eleştiriler yaptık yeri geldi otellerimiz yaşanan krizlerden boş kaldı yeri geldi tavan yaptık hep yorulduk ama 2020 bizi en çok yoran yıl oldu.

Bir misafir gözü ile başlayalım Havaalanından alınıyorsunuz Otele geliyorsunuz ve kapıda ateş ölçülüyor, şayet 37.2 ise 30 dakika bekletiliyor sonra tekrar ateş ölçümünüz yapılıyor. Belki hava sıcaklığından dolayı yüksek ateş vardır diyorsunuz, baktınız düşmüyor hastaneyi arayıp misafirleri uygun olan hastaneye yönlendiriyorsunuz. Her şey hastaneden gelecek habere bağlı.  Hastanede akciğer tomografisi, antikor testi ve PCR testi tüm bunlar şayet negatif ise otele geri gelebiliyorsunuz. (Bu arada bu yapılan tüm işlemler ücrete tabi) bunun yanı sıra birde zaman kaybı. Belki misafirin 1 günü boşa gidiyor.

Otelci gözü ile bakarsak bu sıcak havalarda en iyi hizmeti verebilmek adına maskeler, sosyal mesafeye dikkat, her alan dezenfekte edilmek zorunda hem misafir memnuniyeti hem de sağlığını düşünmek zorundayız. Kapıdan giren her misafirimiz her personelimiz bizim güvenliğimiz altında olmalı. Evet şimdi bakıyorum da bu seneye kadar yaşanan sorunlar kesinlikle zorluk değilmiş. Bu sene yaşananlar ne kadar zor bir durumda olduğumuzu fakat ekonomik açıdan da geçinebilmek için bu kurallara uyarak işimizin başında olmamız gerektiğini gösterdi.

LÜTFEN HEM PERSONELLERİMİZ HEMDE MİSAFİRLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN DOLULUK GÖZETMEDEN KURALLARA UYARAK BU SENE TURİZM YAPALIM. SAĞLIKTAN ÖTE BİRŞEY YOK. SAĞLIKLI KALIN.