Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi öğretmenlere verilecek en güzel müjdenin 3600 ek gösterge kararı olduğunu söyledi. Çoban, “3600 ek gösterge konusunda verilen sözün gereği Öğretmenler Günü'nde müjde verilerek yerine getirilmelidir. Meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma bekliyoruz. Öğretmenler, din görevlileri, polisler ve bazı yönetim kadrolarına yönelik 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlandırılmalı, kapsam daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmelidir" dedi.

MESLEK KANUN TASLAĞI TARTIŞILMALI

Diğer yandan vizyon belgesinde değinilen öğretmenlik meslek kanunu taslağının tartışmaya açılması gerektiğini de belirten Şube Başkanı Mustafa Çoban, sendikanın talebinin öğretmenin emeklerinin değerli görülmesi noktasında kaygı taşımaktan kurtarılması, eğitim kalitesini belirlemedeki kilit rolün kendisinde olduğu gerçeği ve bilinciyle mesleğini icra etmesi olduğunu kaydetti. Çoban, “Öğretmenlik, mesleğin toplumsal algısını ve hukuki altyapısını güçlendirecek, mesleki özerkliğini tesis edecek, okulun yönetimi başta olmak üzere karar alma mekanizmalarında etkin rol almasını sağlayacak bir meslek kanununa sahip olmalıdır. Bu konuda paydaşların görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır" dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜM BULMALI

Eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmadan eğitimde yol almanın, başarıyı yakalamanın mümkün görünmediğini ifade eden Çoban, halen çözüm bekleyen önemli noktalar olduğunu aktardı. Çoban, “Sözleşmeli öğretmenlik, atamaların hâlâ mülakatla yapılması, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğinin varlığı, kariyer basamaklarına ilişkin belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, atama ve yer değiştirme süreçlerindeki istikrarsızlık, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sıkıntılar, eğitimcilerin sık sık şiddete maruz kalması, okullara bütçe gibi sorunlar ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır" diye konuştu.