Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşım esnafıyla çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası, Antalya Otobüsçüler Odası, Antalya Servisçiler Odası'nın merkez ve ilçelerdeki başkanlarıyla buluşan Türel, sorunlarını dinledi.

Nisan 2014'ten beri ulaşım esnafının sorunlarını çözebilmek için Türkiye'de gıpta ile bakılan çalışma ortaya koyduklarını belirten Türel, "Antalya büyüyor iken vatandaşların talepleri de farklılaşıyor. Bunların hepsine belediye olarak kendi imkanlarımız dahilinde cevap vermeye çalışıyoruz. Bir kısmı bizi aşan Ankara'da çözmemiz gerek hususlar. Onları da Ankara'da çözmek için yoğun bir gayret yoğun bir trafik içerisindeyiz" dedi.

Son günlerdeki TEDES-EDS'ten trafik cezaları yazıldığına dair iftira kampanyası başlatıldığını belirten Menderes Türel, şunları kaydetti:

"Seçim zamanı geldi, yalan, iftira, kumpas tezgahlar başladı. İki gündür TEDES-EDS meselesi var. EDS'yi TEDES'i ben kurmadım. Daha bunun binası inşaat halinde, bitmedi. Devreye girmedi ki ne cezası. Ama birileri çıkıyor böyle yalan düzmece kasetlerle kafaları karıştırıyor. Sosyal medyadan dalga geçtim hatta. Birisi bugün yazmış ceza yedim diye. TEDES-EDS olması mümkün değil. Gönder dedim ceza makbuzunu, öğrendik ki gezici radardan ceza yemiş. 2009'da da Menderes Türel taksilere Antkart takacak iftirası atmışlardı. Bu dönem de iftiralara başladılar. Bu iftiralara inanmayın."

Toplantıda ulaşım esnafı çoğunlukla okul servis araçlarında yaş sınırının 12 den 15 çıkarılması, okullarda sadece C plakalı araçların servis hizmeti vermesi konularındaki taleplerini dile getirdi. Her iki konunun da Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine tabi olduğunu belirten Türel, Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde sorunun çözümü için temaslarda bulunacağını söyledi.

Başkan Türel, kolej ve devlet okullarının servis hizmetinde farklı tarifeler uygulamasını kaldırdıklarını hatırlatan Türel, “Özeli resmisi fark etmez öğrenci öğrencidir. Tarifeleri eşitledik. Kimse bunun üzerinden geçinmeye kalkmasın dedik. Vatandaş devlet okuluna ne ödeniyorsa özel okula da onu ödeyecek. Hak adalet terazisini ortadan tutmak gerek. Bu uygulama hem esnafımızı hem vatandaşımızı koruyan bir durum" diye konuştu.