Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak Tazelenme Üniversitesi projesine Prof. Dr. İsmail Tufan’ın teşvikleriyle başladıklarını belirterek, “Sayın Rektörümüzün de destekleriyle bize Tazelenme Üniversitesi projesini getirdiğinde büyük bir heyecanla evet demiştik. Elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Bugün artık 3. sınıf talebelerine ulaşan bu üniversitenin inşallah bundan sonra ki süreçte YÖK’ün de onayı ile müstakil bir üniversite haline gelmesi benim de en büyük hayalim. Bunu da başaracağız” diye konuştu.

TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ OLMAMA 5 KALDI

Aktif yaşlanmanın bu yüzyılın en önemli konularından bir tanesi olduğunu ifade eden Türel, “Çok güzel projelere imza atıyorsunuz o yüzden bu projeye emeği geçen bütün herkesi katkı koyan siz değerli öğrencileri gönülden kutluyorum. Benim de Tazelenme Üniversitesinin öğrencisi olmama bir 5 sene falan kaldı yaş itibariyle. Çünkü 60 yaşı doldurmadan bu üniversiteye kayıt yapmaları mümkün değil. Bizim de 60’a 5 kaldı” dedi.

AKTİF YAŞLANMA MERKEZİ HİZMETTE

Tazelenme Üniversitesi kapsamındaki Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşlanma Merkezi’nin hizmete girdiğini anlatan Türel, “Henüz açılışını da yapacak bir fırsatımız olmadı. Hizmete girmesiyle birlikte bir baktık ki o merkez de bina olarak yetmiyor. Çok net bir şekilde bizim yeni bir binaya ihtiyacımız var. Onu da inşallah Gökçen hanım belediye başkanı seçildikten sonra Muratpaşa ilçemizde en güzel şekilde sağlayacak.  Onu da özellikle seçim kataloğunda taahhütleri arasına koydu. Biz de kendisini destekleyeceğiz. Çok daha sağlıklı bir binaya siz sağlıklı insanları kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE MODEL OLDU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi’nin Türkiye’ye bir model olduğunu belirterek, “Diğer üniversiteler de bünyelerinde tazelenme üniversitesi açıyor. Sizler burada okuyan gençlere de ilham oluyorsunuz Bugün hepimizin tazelenmeye yenilenmeye ihtiyacımız var. Bilim teknoloji o kadar gelişiyor ki yapay zekadan bahsediyoruz. O yüzden tazelenme şart” dedi. 

ŞEHRİNİZE SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİ

Yerel seçimde şehirlerin emanet edileceği insanların seçileceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Şehirleri onlara teslim edeceğiz. Sadece oy vermekle görevimizi yaptığımızı düşünürsek aldanırız. Sizden yaşadığımız Antalya’nın daha güzel olması için daha iyi yaşanabilir şehir olması için daha çevreci şehir olması için mutlu huzurlu şehir olması için kafa yormanızı çaba sarf etmenizi fikir üretmenizi istiyorum. Bu fikirleri de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Gökçen Özdoğan Enç ile paylaşırsınız. Yaşadığınız şehirleri sahiplenme önemlidir” diye konuştu.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Tazelenme Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi olarak Prof. Dr. İsmail Tufan önderliğinde 60 yaş ve üzeri bireylerin hayatlarına yeni anlamlar yükleyerek, yepyeni başlangıçlar yapabilmeleri için tasarlanmış bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıktığını anlattı. Ünal, “Projenin ülkemizin çeşitli üniversiteleri tarafından da örnek alınması bizlere son derece gurur vermiştir “ ifadelerini kullandı.