Büyükşehir Belediyesi, her yıl spor malzemesi desteği verdiği Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na (AKSF) bağlı spor kulüplerine, nakdi yardımda bulundu. 106 spor kulübüne yaş kategorilerine göre 3, 5 ve 7 bin lira olmak üzere toplamda 382 bin lira yardım yapıldı. AKM'de gerçekleşen yardım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASFK Başkanı Metin Bulut, TFF Akdeniz Bölge Müdürü Ahmet Köksalan, spor kulübü başkanları, takım antrenörleri ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Başkan Menderes Türel, göreve geldikleri günden beri amatör spor kulüplerini hiç ihmal etmediklerini, malzeme yardımı ile destek olduklarını söyledi. Yasaların imkan verdiği ölçüde amatör spor kulüplerin yardım etmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Türel, "Bugün itibariyle 106 amatör spor kulübümüzün hesaplarına paralarını yatırmış bulunuyoruz. Eskiden amatör spor kulüplerimiz bırakın sahaya çıkacak malzemeyi, futbol oynayacak top dahi bulmakta zorlandılar. Geçmişteki o günleri unutmadan nereden nereye geldiğimizi unutmayalım" dedi.

Antalya'yı geliştirip, güzelleştirmeye çalışırken, gençlerin sportif gelişimine katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, “Bugün Okullar Ligimiz rekor üstüne rekor kırıyor. 8 bin öğrenci bu lige katılıp her hafta maç oynuyor. Keşfedilen oyuncular A kadroda forma giyiyor. Spor gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor" diye konuştu.

'STADYUMU YAPTIRMAK İSTEMEDİLER'

Antalya'yı sporun başkenti yapma hedefiyle spora destek verdiklerini, spor altyapısını geliştirecek çalışmaları ortaya koyduklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:

"33 bin kişilik stadyum yapıyorken neler çektiğimi bir Allah bilir bir ben bilirim. Güya spor düşkünü birçok kişi stadı bize yaptırmamak için canhıraş kavga etti. Neymiş trafiği sıkıştıracakmış. 33 bin kişilik stadı yanı başımıza yaptık, kötü mü oldu. Ayda iki defa maç oynuyoruz. Maç saatinden önce ve sonra buradan geçiyorum hiç de trafik sıkışmıyor."

'ÜÇ SPOR SALONU YAPIYORUZ'

Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'da üç spor salonu inşa etmekte olduğu kaydeden Başkan Türel, şunları aktardı:

"Konyaaltı'nda kapalı spor salonu inşa ediyoruz. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü içinde birisi güreş ile ilgili olmak üzere iki tane spor salonunu da bitirmek üzereyiz. Antalya'yı rakiplerinden öne geçecek noktaya, bir çağdaş şehir yapma noktasında ilerletmek zorundayız. Eski stadyumu, millet bahçesi yaptık halka açık yeşil alan ve park haline dönüştürdük. Yerine o depreme dayanıksız son günlerinde maç bile oynanmasına izin verilmeyen stadyumun yerine 33 bin kişilik modern bir tesisi de yine biz kazandırdık. Ama biz bunları yapmaya çalışıyorken bazıları maalesef çıkıyor olmaz diyor."

100. YIL'DAKİ MİLLET BAHÇESİ İÇİNDE SPOR SAHALARI DA BULUNACAK

100. Yıl'daki 40 dönümlük araziyi halka açık yeşil alan ve park yapacaklarını belirten Menderes Türel, “Üzerinde artık yapı, beton olmayacak. Burada içinde spor sahalarının da bulunduğu Millet Bahçesi'ni Antalya'ya hediye edeceğiz. Buradan çevrecilere duyurulur. Bazı çevreciyim diye geçinip, Antalya'ya bir ağaç bile dikmeyenler var ya, onlar bu işler için teşekkür etmeyi de bilmezler. Bakıyorum iki üç gündür tık yok. Konyaaltı sahilinin beton zeminini yeşile dönüştürdük, 6 bin ağaç diktik. Bana halka kapatacak diye iftira attılar. Şimdi bu iftirayı atanlar oradan çıkmıyorlar. Çevrecilik nasıl oluyor gelsinler bu projeleri görsünler" diye konuştu.

ASKF Başkanı Metin Bulut ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti. Türel'in spor dostu bir başkan olduğunu vurgulayan Bulut, “Menderes Başkanın 5 yıl içerisinde yapmış olduğu sportif faaliyetleri saymakla bitmez. Antalyaspor'umuza yapmış olduğu Avrupa standartlarındaki Döşemealtı'ndaki spor tesisleri 5 yıldızlı otelden farklı değil. Amatör takımlarımıza malzeme yardımını, ulaşım yardımını eksiksiz olarak tüm kulüplerimize yapıyor. 2017 Nisan ayında vermiş olduğu nakdi yardım sözünü gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra amatör spor kulüplerine yardım çekleri Başkan Türel tarafından teslim edildi. AKSF Başkanı Metin Bulut, Türk futboluna ve amatör sporculara katkıları için Başkan Menderes Türel'e teşekkür plaketi verdi.