AESOB'da ulaşım esnafı ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu ulaşımda yapılan hizmetler ve halktan gelen istek ve şikayetler konusunda değerlendirme yaptı. Antalya'da zor aşamalardan geçerek Türkiye'ye örnek olan hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Türel, “Antalya'da toplu ulaşımı Türkiye'de örnek gösterilen bir noktaya taşıdık. Bu işi hep birlikte biz olduğumuz için başardık. Ulaşım bir şehirde en önemli hizmetlerin başında gelir. Bu anlamda sizler de Antalya'da 350 bin vatandaşımızı taşıyarak çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz" dedi.

ULAŞIM ESNAFININ GELİRİNİ SABİTLEDİK

Ulaşımın hassas bir konu olduğunu belirten Başkan Türel, "Ulaşım vatandaş odaklı bir hizmettir. Vatandaşımızın ulaşım konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamaması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Esnafımızın aldığı geliri sabit bir rakama bağladık. Gerçekten bunu Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük fedakârlıklarla karşılayabiliyoruz. Ama bizler verdiğimiz sözün arkasındayız" dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

Ulaşım esnafının kazanmasını her zaman önemsediğini belirten Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “Geçmişte Menderes Türel sizi bitirecek, mahvedecek, atacak, satacak, kovacak diyen çok oldu. Nerede şimdi onlar? Ben sizin kazancınızı sizden çok düşünüyorum. Ticarette birinci kural müşteri memnuniyetidir. Sizlerin arabasına binen her vatandaş velinimettir. Esnaf ve şoförlerimizden özellikle dikkat etmelerini istediğimiz bazı hususlar var. Belediyemiz ve esnafımızın önceliği her zaman vatandaş. Bu nedenle yolcularımıza nezaketli, zarafetle davranılmalı, kurallara uyulmalı ve konforlu bir seyahat sunmak için gerekli gayreti göstermelisiniz."

AFFIMIZ YOK

65 yaş üstü yolcuların ücretsiz binmesinin devletin verdiği bir hak olduğunu belirten Başkan Türel, "Gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve engelli kardeşlerimiz bizim en hassas olmamız gereken konu olmalıdır. Bu konuya hassasiyet göstermeyene de affımız yoktur. Para vermiyor diye durakta bırakıldıkları yönünde çokça şikayet geliyor. Açık konuşuyorum; böyle bir davranış insanlığa sığmaz. Hepimizin annesi, babası var. Bu konuda da sizlerden empati yapmanızı istiyorum. Devletin verdiği bir hakkın kullanılmasını engellemek yasalara karşı gelmektir. İnsani olarak bunu yapmamız lazım" dedi.

'AMACIMIZ CEZA VERMEK DEĞİL'

Belediye olarak vatandaş kadar, esnaf ve şoförlerin haklarını da gözettiklerini belirten Başkan Türel, “Gelen her şikayette, cezai işlem uygulanmadan önce kameralar izleniyor, şoförün savunması alınıyor ve odanın da elemanının bulunduğu komisyon tarafından değerlendirilerek işlem yapılıyor. Bizim amacımız ceza vermek değil, düzenli bir sistem içerisinde toplu taşıma hizmetini elbirliği ile yerine getirmektir" dedi.

ANNELERE HEYBE DAĞITACAĞIZ

Türel, vatandaşlardan gelen şikayetlerin büyük çoğunluğunun hareket saatlerine uymamak olduğunu belirterek, buna dikkat edilmesini istedi. Bebek arabalı annelerden de çok şikayet aldığını kaydeden Menderes Türel, “Anne, arabası ile çocuğunu arabaya bindirmek istiyor. Kaza olsa çocuğu ölecek. Kucağına almak zorunda. Avrupa'da da bu kurallar var. Avrupa'da ne yapıyor heybe ile geziyor. Kapatıyor arabayı biniyor. Yönetmeliğimizde bebek arabalarının kapatılarak araç içinde seyahat edilmesi hususu yer almakta. Bunun amacı da hem annenin hem de bebeğin emniyetinin sağlanması. Biz de bebekli anneler için Avrupa'daki heybelerden dağıtabiliriz. Bunu bazı duraklarda başlatabiliriz. Dağıtalım annelerimiz kullansınlar" dedi.

KADIN YOLCULARA YARDIMCI OLUN

Durak harici bindirme ve indirme yönünde de şikayetler geldiğini anlatan Başkan Türel, “Bu konuya da özen göstermenizi istiyorum. En önemli konulardan biri de akşam geç saatlerde ve tenha noktalarda kadın yolcularımıza yardımcı olunması hususu. Bu konuya duyarlılık göstermek hepimizin vicdani ve insani sorumluluğu olmalıdır" dedi.

Bakan Türel'in konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaş memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında ünlü kişisel gelişim uzmanı Şaban Kızıldağ toplu ulaşım sürücülerine motivasyon ve iletişim eğitimi verdi.