31. hafta Salı akşamı Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı ile başladı. Maçın ilk yarım saati Gençlerbirliği farkı yakalayabilirdi. Fenerbahçe ilk yarıda fazla etkili olmadı. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında dakikalar 60’ı gösterirken Gençlerbirliği, Stancu’nun golü ile 1-0 öne geçti. Bu gole 81. dakikada Emre ile karşılık veren Fenerbahçe eşitliği yakaladı. Maçta başka gol olmayınca maç 1-1 sonuçlandı.

Gençlerbirliği; Ortadan saldırdı, uzun topları tercih ettiler, topla oynama yüzdelerine göre daha fazla pozisyon yaratıp şut çektiler ve duran toplardan pozisyon yaratmakta etkili oldular. Bitiricilikte zayıftılar, topu sık kaptırdılar ve agresiftiler.

Fenerbahçe ise; Topla oynamayı domine edip, kısa ve ara pasları kullanarak etkili olmaya çalıştılar. Kanatlardan ve uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte zayıftılar, agresiftiler, çok fazla bireysel hata yaptılar, sık ofsayta yakalandılar.

               Salı gece maçında lider Başakşehir, Denizlispor’u konuk etti. İlk yarı saman alevi gibi zaman zaman pozisyonlar bulunan bir maç izledik. İlk yarısı 0-0 sonuçlandı. İkinci yarı aynı tempoda devam eden maçın kilidi İrfan Can’ın kornerden ortasını, Enzo Crivelli 65. dakikada filelere göndererek skoru Başakşehir lehine 1-0 yaptı. 78. dakikada önce serbest vuruş verilen pozisyon VAR’ın müdahalesi ile penaltı kararına döndü. Visca’nın penaltıyı gole çevirmesi ile skor 2-0 oldu. Maçta Başakşehir’in 2-0 galibiyeti ile son buldu.

               Başakşehir; Topla oynamayı domine edip, sahaya yayıldı, sağ tarafı kullanarak orta açmayı tercih etti. Duran topları etkili kullandılar ve bitiricilikte etkili oldular. Agresiftiler.

               Denizlispor ise; Sahaya yayılarak, uzun toplarla, sağ taraftan orta açarak ve uzaktan şut çekerek etkili olmaya çalıştı. Bitiricilikte zayıftılar. Tehlikeli yerlerde sık faul yaptılar.

               Ligin şampiyonluk adaylarından Trabzonspor evinde Antalyaspor’u konuk etti. Maçın 8. dakikasında kazanılan Antalyaspor’un kazandığı penaltıyı Ufuk Akyol gole çevirerek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 15. Ve 43. dakikalarda Trabzon lehine olan penaltıları Sosa gole çevirerek bir takımının önce beraberlik sonra galibiyet golünü attı. İlk yarı penaltılar ile 2-1 Trabzon’un lehine sonuçlandı. İkinci yarı orta sahayı daha hızlı geçen Antalyaspor 66. dakikada Yekta’nın golü ile beraberliği sağladı. Başka gol olmayınca maç 2-2 sonuçlandı. Trabzon bu sonuçla ağır yara aldı. Lider ile arasında 4 puanlık fark oluştu. Dört puanlık fark 3 hafta kaldığı göze alınırsa Trabzon’un şampiyonluk şansını zora soktu.

               Trabzonspor; Topla oynamayı domine etti. Kısa ve ara paslarla ortadan saldırdı. Bireysel yetenekleri ile pozisyon yarattılar. Duran topları etkili kullandılar. Bitiricilikte güçlüydüler. Topu sık kaptırdılar.

               Antalyaspor ise; Sahaya yayılarak oynadılar. Oyunu rakip sahaya yıkıp, sol taraftan saldırdılar. Topla oynama oranına göre yüksek miktarda şut çektiler. Bireysel yetenekleri ile pozisyon yarattılar. Rakipten sık top çaldılar. Bitiricilikte güçlüydüler. Agresiftiler. Tehlikeli yerlerde faul yapıp frikik verdiler.

               Avrupa kupaları için iddialı iki güçlü takım olan Alanyaspor ve Galatasaray, Alanya’da karşılaştı. Galatasaray maça etkili başladı. İlk yarının sonunda goller peş peşe geldi. 43. Ve 45+2. dakikada Alanyaspor’un golcüsü Papis Cisse bir anda takımını 2-0 öne geçiriverdi. İlk yarı böyle bitecek derken Adem Büyük, Galatasaray’ı soyunma odasına ümitlendirerek gönderen golü 45+3’te atarak skoru 2-1 yaptı. İkinci yarıda Galatasaray ataklarını sıklaştırsa da bitiricilikte zayıf kaldılar. 89. dakikada Bakasetas ve 90+4’te Mustafa Pektemek Alanya adına golleri atarak maçın skorunun Alanyaspor lehine 4-1 olarak belirlediler.

               Alanyaspor; Ortadan gelerek, topu kanatlara taşıyıp, orta açmayı tercih ettiler. Uzun toplarla ve bireysel yetenekleri ile etkili oldular. Topa sahip olma oranlarına göre yüksek miktarda şut çektiler ve bitiricilikte çok güçlüydüler.

               Galatasaray ise; Topla oynamayı domine edip, oyunu rakip sahaya yıktılar. Ortadan kısa paslarla ve sol taraftan saldırdılar. Bireysel yetenekleri pozisyon yaratmakta etkili oldu. Çok fazla bireysel hata yaptılar. Bitiricilikte çok zayıf kaldılar. Sık ofsayta yakalandılar.

               Perşembe gecesi Beşiktaş- Kasımpaşa’yı konuk etti. İki takımında seyir zevki yüksek bir maç çıkarması izleyenlerin televizyonlarından zevkli maç izlemesini sağladı. Maça Beşiktaş hızlı başladı 7. dakikada Tyler Boyd’un golü ile Beşiktaş 1-0 öne geçti. 12. dakikada Burak Yılmaz’ın sakatlanıp çıktı. Kasımpaşa ani geliştirdiği atakta ağır stoperlerin arasına koşu ile 24. dakikada Koita’nın golü ile önce beraberliği, 29. dakikada yine ani atakla soldan hızla gelerek kalecinin kapattığı köşeden Koita ile 2-1 öne geçti. 37. dakikada Gökhan Gönül sakatlanıp çıktı. Bu dakikada Beşiktaş oyuncuların yerleşimini saha içinde değiştirdi. Saha içi değişiklikler ile Beşiktaş oyun üstünlüğünü tekrar ele geçirdi. İlk yarı 2-1 Kasımpaşa lehine sonuçlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş 49. dakikada Boateng’in golü ile 2-2 eşitliği yakaladı. Ataklarını sıklaştıran Beşiktaş 90. dakikada Güven’in kafa golü ile 3-2 öne geçti. Maçta başka gol olmayınca Beşiktaş maçı 3-2 kazandı.

               Beşiktaş; Topla oynamayı domine etti. Rakipten topu sık çalıp, kısa paslarla ortadan saldırdılar. Kanatları etkili kullandılar. Sol taraftan saldırdılar. Bireysel yeteneklerini etkili kullandılar ve bitiricilikte güçlüydüler. Tehlikeli yerlerde faul yapıp frikik verdiler. Çok top kaybı yaptılar. Defansları ilk yarı çok dengesiz yakalandı.

               Kasımpaşa ise; Rakipten sık top çaldılar. Sol taraftan saldırdılar. Bireysel yetenekleri etkili idi. Bitiricilikte güçlüydüler. Hızlı adamları ile rakip defansın dengesini sık bozdular. Agresiftiler.

               31. haftanın en önemli olayı sanırım Trabzonspor’un evinde Antalyaspor ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır yara alması oldu. Başakşehir ise son yıllarda zirveyi sonuna kadar kovalamasına rağmen bir türlü sonunu getiremiyordu. Bu hastalığı oyuncu deneyimi üst düzey olan genç teknik adam Okan Buruk ile gidermiş gibi gözüküyor. Final maçlarının nasıl oynanmasını iyi çalışmışlar. Eğer Başakşehirde Trabzon gibi kendi ayağına zincir vurmazsa busaatten sonra şampiyonluğu kimseye bırakmaz. Bir parantezde lige çıktığından beri oynadığı futbolla ülke futbolunun gündeminde olan ALANYASPOR’a açmak gerekiyor. Wanger Love’den sonra Papis Cisse’nin de gol kralı olursa, ikinci gol kralını çıkaracak gibi gözüküyor. Bu da futbol takımının nasıl yönetilmesi, futbolcu tercihlerinin nasıl yapılması gerektiğinin ders alınması açısından önemlidir. Bu konuda Alanyaspor kulüp başkanı ve ekibini kutlamak gerekir. Hem küçük paralara transfer ettiği oyunculardan yeterli verim alıyor, bunların satışı ile kulübe gelir kazandırıyor, hem de kulübün oynadığı futbolla üst sıralarda yer edinmesine katkı sunuyor. Önümüzdeki sezonda da Alanyaspor çok takımın canını yakacak gibi görünüyor. Şampiyonluğun yolu Alanya’dan geçecek olursa kimse şaşırmasın. 32. Hafta maçları hafta sonu oynanacak. Bu hafta şampiyon takımın belirlenme olasılığı da ortaya çıktı. Her şeye rağmen Başakşehir şampiyonluğa son üç haftada çok iyi avantajla giriyor. Bekleyip görmeli. Hafta sonu seyir zevki yüksek maçlar izlemek dileğiyle….