Cumartesi akşam maçında, ligin güçlü ekiplerinden Alanyaspor, düşme korkusu yaşayan Ankaragücü’ne konuk oldu. Maçın ilk 15 dakikası ev sahibi ekibin baskısı ile geçti. Daha sonra Alanyaspor dengeyi sağladı. İlk yarı boyunca iki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmedi ve 0-0 sonuçlandı. İkinci yarı karşılıklı ataklarla geçerken maçın 64. dakikasında golcü Papis Cisse sahneye çıktı ve Alanyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Maçın 66. dakikasında Onur Bulut Alanyaspor’u 2-0 öne geçiren golü attı. 78. dakikada kazanılan penaltıyı Bakasetas gole çevirerek skoru Alanyaspor lehine 3-0 yaptı. 82. dakikada ev sahibi ekipten Gelmin Rivas skoru 3-1 yaptı. 90. dakikada Fernandes maçın skorunu belirleyen golü attı. Ankara’daki zorlu maçı Alanyaspor 4-1 kazanarak Ankaragücü’nü ligin sonunda bıraktı.

               Ankaragücü; Topa sahip olma oranına göre yüksek miktarda pozisyon yarattı. Duran toplarda etkili oldu. Yüksek miktarda şut çekti. Orta açma ve uzun topla oynamada etkili oldular. Bitiricilikte zayıftılar. Çok top kaptırdılar.

               Alanyaspor; Topla oynamayı domine etti. Kanatları etkili kullandılar, sağ kanattan daha fazla saldırdılar. Orta açarak gol aradılar. Bitiricilikte güçlüydüler.

Cumartesi gece başlayan maçta, lider Başakşehir, Antalyaspor’a konuk oldu. Sıcağın etkili olduğu maçta iki takımda etkili olmadı ve sıkıcı bir ilk yarı izledik. İkinci yarıda biraz tempo kazandırılmak istensede vasatı aşmayan maçta Başakşehirli oyuncuların bireysel yetenekleri ortaya çıktı. 71. dakikada Demba Ba takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken 90+6’da Eljero Elia skoru 2-0 yaptı ve Başakşehir lider geldiği Antalya’dan altın değerinde 3 puanı 2-0’lık net galibiyetle alıp evine lider döndü.

Antalyaspor; Sahaya yayılarak, uzun top kullanıp, uzaktan şutları ve sağ kanattan etkili olmaya çalıştılar. Bitiriclikte zayıf kaldılar.

Başakşehir; Topla oynamayı domine edip, oyunu rakip sahaya yıktı ve ortadan saldırıp, uzaktan şutlarla etkili oldular. Kanatlardan pozisyon yarattılar. Bitiricilikte güçlüydüler.

Cumartesi diğer gece maçında Fenerbahçe, Göztepe’yi konuk etti. Maça Fenerbahçe hızlı ve etkili başladı. Göztepede karşılık vermeye çalıştı. Maçın 25. Dakikasında Fenerbahçe genç yetenek Ferdi Kadıoğlu’nun ayağından 1-0 öne geçti. Maç karşılıklı ataklarla devam etti. 45+1 de Fenerbahçe genç yeteneği Ferdi Kadıoğlu’nun attığı şahane golle skoru 2-0 yaptı. İkinci yarı Fenerbahçe oyunu yavaşlatmaya çalışınca Göztepe oyun hakimiyetini eline geçirdi. Bu yarıda Göztepe daha etkili oldu. Maçın 66. Dakikasında Göztepe Soner Aydoğdu’nun ayağından golü buldu. Golden sonra konuk ekip etkili olsa da bunu skora yansıtamadı. Maçın 90+2 dakikasında Serdar Aziz ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Skor değişmeyince maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Fenerbahçe; Topla oynamayı domine edip, rakipten de top çalarak, oyunu rakip sahaya yıktı. Kanatlardan etkili oldu ve sol taraftan saldırdılar. Bireysel yetenekleri ile pozisyon yaratmakta güçlüydüler.

Göztepe ise; Uzaktan şutlarla ve kanatlardan pozisyon yaratıp sol kanattan etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte zayıftılar.

Ligin zirvesinde tamam mı devam mı maçında Galatasaray, Trabzon’u pazar gecesi evinde konuk etti. İki takımında dengeli, ama Trabzonspor’un maçı daha çok isteyerek başladığı maç karşılıklı pozisyonlarla geçiyordu. Maçın 32. Dakikasında Galatasaraylı Feghouli’nın amatör futbolcular gibi yaptığı hata kırmızı kart görmesine neden oldu. Bu da oyun üstünlüğünü tamamen Trabzon’a geçirdi. Maçın 41. Dakikasında VAR’ın uyarısı sonucu hakem Trabzonspor lehine penaltıyı gösterdi. Sosa penaltıyı ağlara göndererek takımını Trabzonda 1-0 öne geçirdi. İlk yarı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile bitti. İkinci yarı oyun üstünlüğünü ele geçiren Trabzonspor 70. dakikada Novak’ın kafa golü ile 2-0 öne geçti. Golden sonra Trabzon daha etkili göründü. 90+2 dakikada penaltı kazanan Galatasaray Seri’nin golü ile skoru 2-1 yaptı. Herkes maçın böyle bitmesini beklerken Trabzonspor’un golcüsü Sorloth 90+4’de takımını 3-1 öne geçiren golü attı. Maçta 3-1 Trabzon’un galibiyeti ile sonuçlandı.

Galatasaray; Ortadan saldırdı ve uzaktan şut denediler. Agresiftiler. Tehlikeli noktalardan frikik verdiler.

Trabzonspor ise; Topla oynamayı kontrolünde tuttu. Sık top çalıp, bireysel yetenekleri ile pozisyonlar buldular, kanatları etkili kullandılar. Sağ taraftan saldırdılar. Bitiricilikte güçlüydüler. Agresiftiler.

Haftanın son maçında pazartesi gecesi, ligde kalma mücadelesi yapan Kayserispor, Avrupa kupalarına katılmak isteyen Beşiktaş’ı ağırladı. İlk yarıda Beşiktaş rakibine göre daha üstün oynamasına rağmen gol yollarında etkili olamayınca 0-0 sona erdi. İkinci yarıda Kayseri 51. dakikada Hasan Hüseyin’in golü ile 1-0 öne geçti. Golden sonra Beşiktaş etkili oyununu sürdürmeye çalıştı. 74. dakikada Atiba’nın golü ile beraberliği yakaladı. Son çeyrek saatte Kayserispor skor odaklı oynamaya başladı. Beşiktaş ceza sahasını ile taç çizgisi arasında kazandığı serbest atışta Hasan Hüseyin’in harika golü ile 2-1 öne geçti. Maçın 86. dakikasında kontra ataktan geliştirdikleri atakla Artem Kravets’in ayağından kazandığı golle skoru 3-1 yaptı. Maçta başka gol olmayınca Kayserispor 7 yıl aradan sonra Beşiktaş’ı evinde 3-1 yendi.

Kayserispor; Sık top çalarak, kontra ataklarla pozisyon yarattılar. Uzun toplarla ve sol taraftan saldırdılar. Bitiricilikte güçlüydüler. Tehlikeli noktalarda sık frikik verdiler ve sıklıkla ofsayta yakalandılar.

Beşiktaş ise; Topla oynamayı domine edip, sahaya yayılarak, oyunu rakip sahaya yıkarak ve kısa paslarla oynadılar. Rakipten sık top çaldılar, kanatlardan pozisyon yaratmakta etkililerdi. Bitiricilikte zayıftılar, çok fazla bireysel hata yaptılar.

Ligin son 4 haftasına girilirken Başakşehir ile Trabzonspor şampiyonluk yarışında baş başa kaldı. Fikstüre bakınca iki takımda puan kaybedebilir. Bir gerçek var ki şampiyonluğa koşan takımlar ligin düşme hattındaki takımlarla karşılaşacak. Ligin üstü gibi altıda iyice karıştı. Kayserispor son üç haftada aldığı 9 puan nefes aldı. Bu hafta maçlar hafta içi ve hafta sonu devam edeceği için ligin üstünde de altında da kadro genişliği olan, daha az oyuncu sakatlığı ve cezalı oyuncusu olan takımlar avantajlı olacaktır.

31. hafta maçları Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri oynanacak. Bakalım ligin son dört haftasında puan cetvelinde ne gibi değişiklikler olacak. İzleyip göreceğiz. Bol futbollu günler diliyorum…