Bizim kuşak çok şanslıydı öyle böyle değil hiç bir zaman vıcık vıcık sevilmedi öpülmedi övülmedi takdir görmedi korku ve saygıyla yetiştirildi. Ebeveynleriyle sağlıklı iletişim kuran sürekli sevgi ilgi gören çocukların özgüveni yüksek ve kendileriyle barışık olurlarmış. Bizim kuşağı örnek gösterirsek bu tez çürür aksine özgüveni yüksek başarılı üretken saygılı kadir kıymet bilen sorumlu bireyler olduk. Özellikle kız çocuklarının babalarıyla olan iletişimi çok önemlidir çünkü kız çocuklarının kahramanı babadır. Babalarda kız çocuklarının kendilerine duyulan hayranlığa ve ilgiye karşılık vermeleri aralarında özel bir bağın ve sevginin var olmasına sebep olmuştur.

Benimde hayatımdaki rol modelim babamdı. Babam hayvanları çok severdi onlara bizlerden daha çok önem verirdi mesela evde ekmek var mı? diye sormazdı ama eve gelirken kedinin köpeğin ciğerini kuşun arpasını eksik etmezdi. Babamla ilk fidanım ceviz ağacımı beraber dikmiştik kedi köpeği kuşları beraber beslerdik eve geç geldiğinde ilk sorusu kediyi köpeği kuşları doyurdunuz mu? Olurdu.

Bir gün köpeğimiz bıdık hasta oldu ben o zamanlar altı yaşındayım babam battaniyeye sardı kucakladı bıdığı beraber İlçe tarım müdürlüğüne gittik veteriner hekim tutun köpeği dedi bir iğne yaptı kapanan gözü içinde içtiği çayın dibini pamuğa döktü ve sildi bana küçük kızımız her gün bu şekilde köpeğin gözünü sileceksin anladın mı? dedi. Kısık bir sesle tamam amca dedim ama halbuki babam biz hasta olduğumuzda hastaneye hiç götürmedi ama köpeğimiz bıdığı kucağında taşımıştı.

Yıllar sonra babamın aynısı oldum önceliğim hayvanlar oldu iyi ki de olmuş. Babam bizi kucağına alıp sevmedi öpmedi masal anlatmadı ama ilk fidanımı onunla dikmem hayvan sevgisini bizlere öğretmesi güzel şeyler. Bizim kuşak uzaktan sevildi eskiden çocuk sevmek ayıptı hele şımarmak ne mümkün bilinen bir gerçek kızların kahramanı babalarıdır. Babalarda kızlarını ayrı bir sever kollar üzerine titrer evlat ayrılmaz derler ama bu böyledir.

Geçenlerde babasıyla dans eden küçük bir kız çocuğu resmi gözüme çarptı. Babasına aşkla bakan bir kız, fotoğrafa baktıkça çocukluğum babam aklıma geldi duygulandım. Alanya kar şenliklerinde bu kız çocuğunu sahipli bir köpeğin başını okşarken ve ona merhaba dediğini gördüm evlerinde çok sevdikleri bir köpekleri var o yüzden gördüğü köpekle çok güzel kolay iletişim sağlayabilir ve sevebilir tabiki sadece köpek olmaz sokaktan bir kedi sahiplendiler ve şu an çok sevdiği bir tekir kediciği de var evde.

Çok değerli öğretmeni olan hanımefendinin de katkısı büyük doğaya hayvana insana saygı ve sevgiyle öğrencilerini yetiştiren elleri öpülesi eğitmenlerin hakları asla ödenmez. Bu kız çocuğu Zeynep Yıldız Yücel, Alanya Belediye Başkanı Adem Bey’in kızı. Anlaşılan Adem Başkan biz hayvan severleri çok ayıpladı illallah etti yaka silkti. Şimdiden söyleyeyim yandınız bu kız çocuğu Zeynep geleceğin sıkı bir hayvan severi. Doğayı hayvanları sevmek saygı duymak çocuklukta ailede başlar ve okulda pekişir.

Ebeveynler çocuklarının hayvan sevgisine ve beslemesine engel olmadıkça çok daha güzel saygılı merhametli empati duygusu yüksek bireyler yetişecektir. Adil özgür yaşanabilir doğal yaşam alanları hayvanlarında hakkıdır onlara ellerinden aldığımız doğayı yaşamı geri verme zamanı her canlı yaşamı hak eder. Bu dünyayı babalarına aşık, babalarını kendilerine aşık eden kız çocukları kurtaracak. Sağlıklı bol patili günlerimiz olsun.