Zanlıları kısa sürede belirleyen Narkotik Ekipleri tarafından yapılan operasyonda, iki kişi göz altına alındı. Şüphelilerin araç ve evlerinde yapılan aramada ise silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
Hedefleri üniversite öğrencileriydi
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Alanya Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri son yılların en anlamlı operasyonuna imza attılar. Alanya'da başta üniversiteli gençler olmak üzere lise ve ortaokul dengi öğrencilere extacy hap satmaya hazırlanan iki kişi ele geçti. 
Hastaneye kaldırıldı
Alanya Belediye Binası arkasında bulunna parkta çakmak gazı ile birlikte extacy hap kullanan O. U.E.(19) ile B. K.(18) hastanelik oldu. Gençlerden B. K. birden yere yığılınca arkadaşı O. U.E., 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Uyuşturucu komasına giren B. K.'ye ilk müdehale ise parkta yapıldı. 
Yoğun bakıma kaldırıldı
O.U.E., ayakta tedavi görürken, B. K. ise yoğun bakım servisinde kaldırıldı. Hastane yetkilileri tarafından durumun emniyet güçlerine haber verilmesinin ardından polis O.'nun ifadesine başvurdu. Alanya Cumhuriyet Başsavcığı ise uyuşturucu satıcılarının yakalanması için soruşturma başlattı. 
Başsavcı soruşturmayı titizlikle yürüttü
Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'nin talimatları doğrultusunda Alanya Emniyet Müdürlüğü Narkotik  Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışması sonucu gençlere uyuşturucu satan zanlının Ö. lakaplı O. Ö.(33) olduğu belirlendi. Zanlının yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada O. Ö., dün saat 12.15 sıralarında Güler Pınarı Mahallesi'nde ele geçirildi. Zanlının yanında bulunan bir kişi ise olay yerinden kaçmak istedi. Kısa süren kovalamacanın ardından isminin F. G. olduğu öğrenilen şahıs yakalanarak emniyete gütürüldü.
12 yıl hapis cezası var
Yakalanana zanlılardan F. G.'nin, yapılan UYAP sorgulamasında uyuşturucu madde ticareti yapmak sucundan 3 ayrı dosyadan toplam 8.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 200 TL adli para cezası olduğu, O. Ö.'nin ise Alanya'da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan firar olduğu tespit edildi. 
Silah ve uyuşturucu ele geçti
Zanlıların üst aramasında 71 adet extacy hap, satışa hazır fişekler halinde 4 adet 11.53 gram esrar maddesi, 1 adet Pietro Beratta marka 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait şarjör, 10 adet şarjöre takılı vaziyette fişek ele geçirildi. Yakalanan zanlılar ifadelerinin ardından bugün Alanya Adliyesi'ne sevk edilecekler.