Kaza, sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 şeritli tek yönlü caddede ilerleyen 34 DJP 046 plakalı otomobilin sürücüsü Abdullah U. (35), yolun sol şeridinde park halindeki araçları geçtikten sonra, kendi otomobilin park etmek için geri geri gelmeye başladı. Otomobil, bu sırada yoldan karşıdan karşıya geçmekte olan 79 yaşındaki Müjgan Karasan’a çarptı. Çarpanın etkisiyle savrularak yola düşen Karasan, yaralandı. Yayaya çarptığını fark edince otomobilinden inen sürücü ile çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, kafasından yaralanan yaşlı kadını tedavi için ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Otomobilin arka kısmında ise maddi hasar meydana geldi.

"ABLA NEREDEN ÇIKTI BİLMİYORUM"

Park etmek için geri geri geldiği sırada kazanın meydana geldiğini belirten sürücü Abdullah U., “Dörtlüleri yaktım baktım arka taraf boş. Müşteriye gelmiştim. Abla nerden çıktı bilmiyorum. Bir anda ses geldi. Yere yüzünü çarpınca kaşı patlamış” dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Polis, inceleme başlattığı kazanın gerçekleşme anıysa güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde önce caddede ilerleyen otomobilin, park halindeki araçları geçtikten sonra yaklaşık 20 metre geri geri geldiği ve bu sırada yoldan geçen Müjgan Karasan’a çarpması yer aldı. Çarpmanın şiddetiyle yaşlı kadının yola savrulması ve sürücü ile çevredekilerin toplanması da görüntülere yansıdı. Öte yandan kazanın hemen olduğu yerde park halindeki bir başka aracın ön camına konulan, “Aracınızı lütfen otoparka bırakın. Müşterilerimiz gelemiyor. Uzun süreli park hali devam ederse trafiğe bilgi vereceğiz” notu ise dikkat çekti.