p>Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) tarafından Toptancı Hal Müdürlüğü önünde Büyükşehir Belediyesinde kadın çalışana taciz olduğu iddiasıyla yapılan eylemle ilgili belediyeden açıklama geldi. İddiaların gerçek dışı olduğu ifade edilen açıklamada eylem kınandı.

\ \ \ \

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik hizmetleri ve pozitif ayrımcılığın kamuoyu tarafından bilindiği ifade edilen açıklamada bu durumun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ve HAK- İş Konfederasyonu ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İşyerlerini Belgelendirme Projesi” kapsamında 7 ilde kadın çalışanlar arasında yapılan anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e 30 Kasım 2016 tarihinde verilen “Kadın Dostu İşyeri” ödülü verilerek de tescil edildiği hatırlatıldı.

\ \ \ \

Büyükşehir Belediyesinde çalışan 2 bin 103 kadrolu personelin 506’sının kadın olduğu hatırlatılan açıklamada kadınlar genel sekreter yardımcılığı ve daire başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadınların iş hayatının her alanında vasıflarına uygun şekilde çalışabileceği ilkesi çerçevesinde erkek ve kadın personele ihtiyaç duyulan her birimde görevlendirildiği ifade edilen açıklamada işyerinde taciz iddialarının her zaman titiz bir şekilde incelendiğinin altı çizildi.

\ \ \ \

İddia sahibinin adli ve idari şikayeti yok

\ \ \ \

2 Mart 2017 tarihinde Antalya Toptancı Hali çıkış kapısında Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM - BEL- SEN) tarafından yapılan basın açıklamasında haksız bir şekilde “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Kadın Çalışana Taciz Var” iddiasının yer aldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: \\\\\\\' Antalya Toptancı Hali’nde çalışan 83 personelin 13’ü kadındır ve sadece bir kadın çalışandan böyle bir iddia gelmiştir. İddia sahibi kadın çalışan sadece 3 hafta önce Toptancı Hali’nde çalışmaya başlamıştır ve kişi kendi vasıflarına uygun bir işte görevlendirilmiştir. Açıklamanın içeriğine bakıldığında Büyükşehir Belediyesi personeli arasında bir taciz bulunmadığı ve iddia sahibinin Toptancı Hali’nde faaliyet gösteren vatandaşları itham ettiği görülmektedir. İddia sahibinin idari ve adli olarak hiçbir şikayeti olmadığı göz önüne alındığında basın açıklamasının çalışma ortamından ziyade siyasi mülahazalarla yapıldığı değerlendirilmektedir. Antalya Şube Başkanlığını terör örgütü üyesi olmaktan dolayı memuriyetten ihraç edilen İlhan Karakurt’un yaptığı TÜM-BEL-SEN’in bu açıklaması manidardır. Diğer taraftan TÜM-BEL-SEN açtığı dava sonucu Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların aldığı sosyal denge tazminatının kendi üyelerine ödenmesinin hukuki dayanağını iptal ettirdiği hatırlanmalıdır.\\\\\\\'

\ \