p>Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyespor Salonu’nda tutulan 154 mülteciyi ziyaret etti. Alanya Kaymakamlığı ile işbirliğinde mültecilere gıda ve giyecek yardımı yapıldığını belirten Başkan Yücel, "Bu bir insanlık dramı. Allah kimseyi vatansız, topraksız, yurtsuz bırakmasın." dedi.
Gece saat 02.30 sıralarında Alanya Karayolları karşısındaki Keykubat Plajı'nda, içinde Suriyeli mültecilerin bulunduğu küçük bir tekne karaya vurdu. Emniyet ve Sahil Güvenlik tarafından müdahale edilen olayda Suriye vatandaşı 154 kişi, sağlık tedavilerinin ardından Alanya Belediyesi'ne ait 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'na getirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatıyla mültecilere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Gönül Pınarı’ndan kıyafet yardımı yapıldı.
KAYMAKAM TANRISEVEN: CAN KAYBI YOK
Olayın ardından sabah erken saatlerinde Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Emniyet Mehmet Ömür Saka spor salonuna geldi. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Kaymakam Tanrıseven, "Gece geç saatlerde içinde ülkemizde yabancı olarak ikamet eden 154 mültecinin olduğu Alanya kıyalarında bir tekne karaya vurdu. Şu an herhangi bir can kaybı yok, sağlık taramaları yapılıyor. Savcılığın talimatları doğrultusunda ifadeleri alınıyor.” dedi. 
Mültecilerin batıda bir ülkeye gitmek için yola çıktıklarını söylediklerini ifade eden Tanrıseven, "Suriyeli mülteciler batıda bir ülkeye gitmek için 3 bin ile 5 bin dolar arası para ödemişler. Her ne olduysa gemi Alanya'da karaya oturmuş. Gemi kaptanı kaçmış ancak arama çalışmalarımız devam ediyor. İfadelerin ardından kendileri Mersin'de ikamet ediyor, muhtemelen Mersin'e geri göndereceğiz." diye konuştu.
GIDA VE GİYECEK YARDIMI YAPILDI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, spor salonunda mültecilerle görüşerek, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti ve Suriyeli vatandaşlarla konuşup, olay hakkında bilgi aldı. Başkan Yücel, Alanya Kaymakamlığı ile işbirliğinde mültecilere kıyafet ve yiyecek yardımının yapıldığını belirtti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise belediye olarak üzerilerine düşen her şeyi yaptıklarını kaydederek, "Bu bir insanlık dramı. Allah kimseyi vatansız, topraksız, yurtsuz bırakmasın" dedi.