p>Mahmutlar Mahallesi’nde geçtiğimiz gün çeşitli zaman aralıklarıyla 50’ye yakın kediyi zehirleyerek katlettiği iddiasıyla bir Rus vatandaşı jandarmanın çevredeki MOBESE kameralarını incelemesi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Mahmutlar Jandarması tarafından sorguya alınan Rus vatandaşın vereceği ifadelere göre jandarmanın hareket edeceği bildirildi.

\ \ \ \

Olayın geçmişi

\ \ \ \

Alanya 50’ye yakın kedi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce telef edilmişti. Hayvanseverler yaşanan kedi katliamına isyan etmişti.
\ \ Mahmutlar Mahallesi, Barbaros Caddesi üzerinde yaşayan 50’ye yakın sokak kedisinin telef olduğunu, bir köpeğin de yerde kıvrandığını fark eden hayvan severler durumu yetkilere bildirmişti. Mahallenin farklı noktalarında telef olan kedileri gören vatandaşlar isyan etti. İhbar üzerine olay yerine giden yetkililer ölen kedileri poşete koyarak aldığı ve zehirlenen köpeklere ise vatandaşlar yoğurt ile ayran verdi ve kusturarak kurtarmayı başarmıştı. Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkileri olayla ilgili inceleme başlatılmıştı.
\ \ Hayvanseverler pür dikkat

\ \ \ \

Mahmutlar’da meydana gelen kedi katliamından sonra hayvanseverler bir hayli üzülürken olayın faalinin bulunması için yetkililerden yardım istenmişti. Olayın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen MOBESE kayıtlarından yola çıkan jandarma ekipleri olayda yeraldığı iddiasıyla gözaltına alınan Rus asıllı vatandaşın vereceğe ifadesi hayvanseverler tarafından merakla bekleniyor. 

\ \