p> Gazipaşa Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi emekli öğretmen Kazım Can, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İlçede 19 Mayıs kutlamaları kapsamında yapılacak Fener Alayı ve konser etkinliği iptal edildi Gazipaşa Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Kazım Can, dün akşam saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Buradaki müdahalenin ardından Alanya Başkent Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyata alınan Kazım Can, yaşamını yitirdi. 66 yaşında evli ve bir çocuğu olan Kazım Can, farklı okullarda öğretmenlik ve yıllarca Gazipaşa Lisesi'nde müdürlük yaptı. 1999 yılında MHP'den Belediye Başkanı Adayı oldu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerden bu yana MHP'den belediye meclis üyeliği yapan Can'ın ani ölümü ilçede büyük üzüntüyle karşılandı. Kazım Can'ın cenazesinin bugün Çamlı Mezarlığı'ndaki törenin ardından toprağa verilecek.
FENER ALAYI VE KONSER İPTAL
Can'ın vefatı nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında CHP'nin düzenleyeceği gençlik konseri ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) organizesiyle yapılacak Fener Alayı iptal edildi.
ADD Başkanı Fehmi Tuncer, "Yürüyüşü, eğitimci ve ilçemizin sevilen şahsiyetlerinden biri olan Kazım hocanın vefatı nedeniyle iptal ettik. Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı, merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz. Erken ölümü bizleri üzüntüye boğdu. Allah rahmet eylesin" dedi.
CHP İlçe Başkanı Bülent Kocabaş da "Kazım hocamız çok saygıdeğer bir insandı, eğitimciydi. Ani ölümü bizleri derinden üzdü. Konserimizi iptal ettik. Ailesine, yakınlarına ve MHP camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi.