Bugün gerçekleştirilen haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yapan İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın şu ifadeleri kullandı:

“Gündemimiz; asla geri plana atılmayacak, asla yok sayılmayacak ve daima sesleri olacağımız Kadınlarımız.

Geçen hafta Emine Bulut'un eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızlarının gözlerinin önünde öldürülmesi bizleri oldukça derinden etkiledi. Şiddetin sebebi olmaz, kadına yönelik şiddetin de hiçbir şekilde sebebi olamaz. Kadın sadece aile içinde bulunmamaktadır. Kadınlar bu hayatın içerisinde kendi hak ve özgürlüklerine sahip bir şekilde yaşamaktadırlar. Bu yaşamı bir erkeğin şiddeti altında sürdürülmesi asla kabul edilemez. Mevcut yasalarımızın acilen kadına yönelik şiddet konusunda caydırıcı hale getirilmelidir. Kadını sadece aile içinde koruyan, dışarıdaki yaşamında ise hiçe sayan yasaların düzenlenerek, olası şiddet durumlarının caydırıcı hale getirilmesi önemlidir. Tecavüzcü Sanık, şiddet gösteren eş, arkadaş ya da kişinin tanımadığı kimse takım elbise giydi, kibar konuştu diye iyi hal indirimi verilmemeli. Kayyumlar kadına karşı şiddet ile mücadele eden onlarca kadın kurumunu kapattı. Kadınlar bir nevi sesini duyurabildikleri bu kurumların kapatılması sonucu şiddete mahkum edildi.

Bu ülkede yaşayacak onca can, güzel hayatına devam edecek onca genç kızımız, kadınlarımız varken; kadına yönelik şiddetin sanki meşruuymuş gibi yasalar tarafından engellenmemesi ülkemiz için oldukça dramatik bir durum.

Umuyoruz ki iktidar; artık bu konuların üzerine düşecek, ülkemizin canlarına kıymet verecek politikalar üretir ve kadın cinayetleri son bulur.”