HABER - Gazete Alanya

Özellikle kendi iş çevresindeki personelleri ile iyi niyet çerçevesinde samimiyet sağlayan, zaman zaman evlerini de ziyaret ederek kendine güven telkin eden İşletme müdürü Atilla K., iddialara göre kurguladığı inanılmaz planı ile mağaza ve yanındaki çalışanları dolandırdı.

PERSONELİNE 1.5 MİLYON TL KREDİ ÇEKTİRMİŞ

Yine iddialara göre yanında çalışan personellerine de oldukça güven veren K., bir bayan personeline farklı bahanelerde 200 bin TL kredi çektirdi. Bayan çalışanın eşiyle kavga edip ayrılma kararı aldığı öğrenilen dolandırıcılıkta tuzağa çekildiği öğrenen birçok çalışanın intihar etmeyi düşündüğü ifade edildi. 1.5 milyon TL'si mağazada çalışanlara çektirilen kredi ve 500 bin TL'si ise piyasadan olmak üzere işletme müdürü A. K. 2 milyon TL'lik vurgun yaparak ortadan kayboldu.

POLİSE BAŞVURAMIYORLARDI

Firma tarafından sözleşmesi fesih edilen müdür K. için kredi çeken çalışanların, durumu ailelerine yansıtamadıkları için polise başvuramadıkları ve mağaza yönetiminden haberin yayılmaması için baskı gördükleri de iddia edilenler arasında yer alıyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR 

Alanya’ya gelen market zincirinin üst düzey yöneticilerinin Alanya’da ki zincir mağaza çalışanları ile önce tek tek görüştükleri ve görüşmelerin ardından dolandırılan yaklaşık 18 personelin bu gün saat 15.00'de şikayet dilekçeleri ile Alanya Adliyesi Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na müracaatta bulundular.

Alanya Emniyet Asayiş  Şube ekipleri Kurhan ve yakın ailesini izlemeye alarak 2 Milyon’luk TL’lik vurgunu gerçekleştiren ve ortadan kaybolan işletme müdürünü arıyor.