Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 'fuhuş için aracılık etmek, fuhşa yardım etmek ve yer temin etmek' suçları kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, daha önceden tespit ettikleri ilçedeki çeşitli adreslere geçen hafta operasyon düzenlendi. Operasyonda kamu görevlisi A.D.'nin yanı sıra Y.G., H.G., M.D., H.A., Ç.E. ile Özbek uyruklu O.N. ve Kırgız uyruklu Z.A. adlı kadınlar gözaltına alındı. Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde ise 3 adrese baskın yapıldı. Her iki operasyonda da fuhşa sürüklendiği belirlenen 13 kadın kurtarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin 13 yıl, birinin ise 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Aynı operasyonda fuhşa zorlandığı öne sürülerek gözaltına alınan Özbek, Kırgız ve Ukraynalı 13 kadın da işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya'ya götürüldü.

Polis merkezinde işlemleri tamamlanan şüphelilerden A.D. savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 2'si kadın 7 şüpheli ise dün sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden O.N. ve Z.A. serbest bırakılırken, sınır dışı edilmek üzere Antalya'ya gönderildi.

Şüphelilerden Y.G., H.G., M.D., H.A. ve Ç.E. ise tutuklandı.