Özel Haber - Muammer SOYLU

Alanya’da, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları sahte altın operasyonunda gözlerine inanamadılar. Daha önce aynı suçtan 2 kez dükkanı kapatılan M.T. isimli şahıs işi daha da ileriye taşıyarak kapatılan dükkanı haricinde başka bir işletme kurdu ve sahte altın satışına devam etmeye kalktı. Atatürk Caddesi üzerindeki ve Kadıpaşa Mahallesi, Kültür Caddesi üzerindeki işyerlerine yapılan operasyonlarda toplam 9.903,2 gr zincir, 1.850,26 gr Trabzon hasır bilezik, 2.690,36 gr alyans, 2.626,61 gr yüzük, 807,13 gr küpe, 2.282,03 gr bileklik, 158,83 gr taşlı bilezik olmak üzere 20.318,42 gr sahte altın ele geçirildi.

BİLİRKİŞİLER BİLE ŞOK OLDU

Alanya Emniyet güçlerinin yaptığı bu başarılı operasyonda 22 ve 24 ayar değerindeki çeşitli ziynet eşyalarının sahte mi değil mi görmek için çağrılan Alanya Kuyumcular Derneği’nin yetkili altın ve ziynet eşya bilirkişileri gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Sıradan vatandaşların hiç mi hiç ayırt edemeyeceği sahte takıları, bilirkişiler bile gerçeklerinden ayırt etmekte zorlandılar.

BU İLK DEĞİL

Yıllarca Alanya’da kuyumculuk yapan M.T. yurtdışından Alanya’ya tatile gelen turistleri dolandırdığı ve altın görünümlü sahte ziynet eşyaları sattığının ortaya çıkması üzerinde gözaltına alındı. Hollandalı bir turistin ülkesine gidip, Alanya’dan aldığı altını bozdurmak istemesi üzerine altınların sahte olduğu ortaya çıktı. M.T.’nin geçmişte sahte altın satmaktan iki kez iş yerlerinin kapatıldığı ortaya çıktı. Alanya Emniyet güçlerinin yaptığı başarılı operasyonla M.T. isimli şahsın bu işi bilinçli bir şekilde yaptığı Emre Kuyumculuk ve Emir Kuyumculuk adında iki iş yeri açtığı ortaya çıkarken, şüphelinin ilk dolandırıcılığı olmadığı da belirlendi.