Alanya’nın Konaklı Mahallesinde yaşanan olayda Adalet Maydos, 15 Mart 2016 tarihinde evinde ölü bulunmuştu. Maydos’un cenazesinin Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi ile yapılan incelemelerde cinsel ilişki sırasında boğularak, öldürüldüğü belirlenmişti.

Daha sonrasında ise Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği kurduğu özel ekiple Maydos’un katilinin Hayri K. olduğu belirledi. Bunun üzerine kipler Hayri K.’yı Geçen yıl 21 Şubat'ta yakalayıp gözaltına aldı. Baş şüpheli olarak gözaltına alınan Hayri Keçeli ifadesi sırasında suçunu itiraf etti ve Hayri Keçeli sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

18 YIL HAPİS CEZASI

Tutuklu yargılanan sanık Hayri K., Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmada son kez hakim karşısına çıktı. Sanığın avukatları da duruşmada hazır bulundu. Sanık savunmasında üzerine atılı suçu kabul etmeyerek beraatını talep etti. Savunmanın ardından mahkeme heyeti sanık Hayri K.'ye 'kasten öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Hayri K. daha sonrasında Alanya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.