Şampiyonluk düğümünün çözülüp çözülmeme belirsizliği içinde başlayan haftada maçların bitimi ile Bursaspor’dan sonra BAŞAKŞEHİR’de adını şampiyon takım olarak yazdırmayı başardı. Severiz sevmeyiz son yıllarda sürekli zirve mücadelesi verip ligin sonunda şampiyonluğu kaptıran Başakşehir bu sefer genç teknik adam Okan BURUK ile ligin 6. Şampiyonu olduğunu ilan etti.

Maçın anlatılacak pek bir yanı kalmadı. Maçın 19. dakikasında Mahmut Tekdemir ile kazandığı gol ile ligden düşmeme mücadelesi veren Kayserispor’u 1-0 yenmeyi başardı ve şampiyonluğunu ilan etti.  Bu galibiyetle birlikte Kayserispor’u ise ateşin içine attı. Bu mağlubiyetle Kayserispor’un ligde tutunması mucizelere kaldı. Bize de şampiyon olan Başakşehiri kutlamak kaldı. Tebrikler Başakşehir. Tebrikler Okan BURUK liderliğinde teknik ekip ve futbolcular. Tebrikler Başakşehir yöneticileri.

               Şampiyonluk yarışındaki diğer takım TRABZONSPOR evinde puan kaybetmeye devam etti.  Trabzonspor 12. dakikada  Sörloth  ile öne geçti. Konyaspor 42. dakikada Bajiç ile beraberliği sağladı. Trabzonspor 56. dakikada penaltıdan Sorlöth’in attığı golle önce 2-1 sonra 61. dakikada Novak’ın attığı golle 3-1 öne geçti. Konyaspor, 81. dakikada Shengelia’nın attığı golle skoru 3-2’ye getirdi. 88. dakikada Skubiç penaltıdan attığı golle skoru 3-3 beraberliğe getirdi. 90+1’de Thuram’ın attığı golle Konyaspor altın değerinde 3 puan alarak ligde kalmayı garantilemiş olarak evine döndü.

               Derbi maçında BEŞİKTAŞ, Fenerbahçe’yi ağırladı. Maçın 25. dakikasında Fenerbahçenin golcüsü Muriq gördüğü kırmızı kartla takımının 10 kişi oynamasına neden oldu. Fenerbahçe 10 kişi oynamasına rağmen ilk yarı boyunca daha etkili bir oyun ortaya koydu. Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin ilk yarıda maça damgasını vurdu.  İkinci yarı 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında üstünlüğü ele geçiren Beşiktaş 63. Dakikada Vida’nın, 70. Dakikada Gökhan Gönül’ün kafa golleri ile derbiyi 2-0 kazandı.

               Cumartesi günü Galatasaray kendisi gibi pandemi sonrasının en fazla puan kaybeden takımı Göztepe’yi ağırladı. İlk yarısı golsüz geçen maçta goller ikinci yarıda geldi. Galatasaray 60. dakikada Saracchi ile 1-0 öne geçti. Göztepe 77. dakikada  Napoleoni’nin penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı. Galatasaray önce dakika 81’de Emre Akbaba’nın, sonra 90+6’da Yunus Akgün’ün golleri ile maçı 3-1 kazandı. Böylece Galatasaray pandemi dönemi sonrası ilk 3 puanını aldı.

               Pazar akşamı Avrupa’yı zorlayan ligin güçlü ve güzel futbol oynayan ekiplerinden ALANYASPOR, evinde Denizlispor’u ağırladı. Alanyaspor’un rakibine göre daha etkili olduğu maçta oyuna sonradan giren Onur Bulut’un 90+5’te attığı golle 1-0 kazandı ve ligin 6. Sırasına yerleşti. Denizlispor ise evinde en az 1 puan alırsa ligde kalacak pozisyonda kaldı.

               Lige şampiyonluk parolası ile ve iddialı kadrolarla başlayan Fenerbahçe ve Beşiktaş bir anda şampiyonluk iddiasından uzaklaştı. Galatasaray ve Sivasspor  pandemi sürecine kadar şampiyonluk iddialarını sürdürdüler. Pandemi sonrası bu takımlarda şampiyonluk yarışından kopunca ligin zirvesi Trabzonspor ile Başakşehir’e kaldı. Pandemi sonrası evinde kritik puanlar kaybeden Trabzonspor şampiyonluğu adeta altın tepside BAŞAKŞEHİR’e sundu.

               BAŞAKŞEHİR şampiyonluğu sonuna kadar kovaladı ve hak ederek şampiyon oldu. Son yıllarda zirvede adını sık duyduğumuz Başakşehir, sezon başında Okan BURUK ile anlaşarak lige başladı. Hem ligde, hemde Avrupa’da başarılı maçlar çıkaran BAŞAKŞEHİR şampiyonluğu sonuna kadar hak etti.

Bende ŞAMPİYON BAŞAKŞEHİR’i canı yürekten kutluyor. Önümüzdeki sezon ŞAMPİYONLAR LİGİ’nde başarılar diliyorum.