Alanyaspor sahasında 2-0 yendiği Galatasaray ile zorlu Fenerbahçe maçı sonrası Ali Sami Yen stadında karşılaştı.

               Maça Galatasaray etkili başladı. Maçın 9. dakikasında sağ taraftan Ömer Bayram’ın ortasını, Alanyaspor’da yıldızı parlayan Emre Akbaba kafa ile ağlara gönderdi. Galatasaray böylece 1-0 öne geçti. Golden sonra herkes Galatasaray’ın daha etkili olup goller atmasını beklerken Alanyaspor etkili olmaya başladı. Maçın 31. dakikasında Yacine Bammou, Fernandesle başlayıp, Ceyhun Gülselam ile sol taraftan gelen topu düzgün ve şık bir vuruşla Galatasaray ağlarını göndererek Alanyaspor’un beraberlik golünü attı. Bu golle Alanyaspor rahatlarken Galatasaray saha hakimiyetini ele geçirmeye çalıştı. İlk yarı karşılıklı atılan golle 1-1 berabere bitti.

               İkinci yarıya Galatasaray etkili başladı. Maçın 55. dakikasında Ömer Bayram’ın kullandığı kornerden gelen top Alanyasporlu Bommou’nun eline çarpınca hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Adem Büyük kullandı. Penaltı atışı yapılmadan Galatasaray takımındandan 70 forma numaralı Henry Onyekuru ceza sahasına girdi. Adem Büyük kullandı ve gol oldu. Hakem penaltı atışını tekrar ettirmesi gerekirken, golü verdi. Galatasaray 2-1 den sonra oyunu Alanyaspor yarı sahasına yıkmaya çalıştı. Alanyaspor ise skoru korumaya çalıştı. Maçın 85. dakikasında Belhanda ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan N’Skala sakatlık geçirirken oyun devam etti. Galatasaray’ın sağ taraftan geliştirdiği atakta Belhanda ortaladı,  Adem Büyük topu filelere göndererek Galatasaray’ı 3-1 öne geçirdi. 3. golden sonra Galatasaraylı oyuncular daha da sert oynamaya başlayınca peş peşe sarı kart görmeye başladılar. 86. Dakikada Donk, 89. Dakikada Mariona ve yine 9+5’te ikinci sarı gören Mario’na kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Hakem maça en az 8 dakika uzatma verip 10 dakika uzatmasına rağmen başka gol olmayınca ALANYASPOR tarihi bir başarıya şmza atarak 3-1 yenilmesine rağmen Galatasaray’ı kupa dışına itti. Böylece Alanyaspor kupada dört takım içinde olmayı garantiledi.

               Alanyaspor’un bu başarısından dolayı; takımın şekillenmesinde emeği olan kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyelerini, kulüp çalışanlarını, teknik direktör Erol Bulut ve ekibini, futbolcuları ve Alanyaspor taraftarlarını kutluyorum. Umarım kupayı Alanya’ya getirerek sevincimizin katlanarak artmasını sağlarlar.