Son üç deplasman maçından puansız dönen lider Alanyaspor evindeki maça galibiyet parolası ile çıktı. Takipçileri ile arasındaki puan farkının azalmasını istemeyen Alanyaspor etkili oynamak için gerekli kadroyu sahaya sürdü.

Alanyaspor maçın başlarında uzun toplarla Malatyaspor karşısında etkili olmaya çalıştı. Uzun toplarda verim alamayınca kendi oyun sistemine dönüş yapıp, kısa toplarla ve paslaşarak etkili olmaya çalıştı. Bu anlarda 14. ve 19. dakikalarda Malatyaspor’un etkili pozisyonlarında Alanyaspor kalecisi Marofana başarılı biçimde gole izin vermedi.

Alanyaspor ilk etkili atağında Efecan’ın asisti ile Babacar’ın gönderdiği füze Alanyaspor’u 1-0 öne geçirdi.

Maçın golden sonraki bölümleri orta saha mücadelesi biçiminde devam etti. İlk yarı da Alanyaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Alanyaspor daha etkili başladı. Alanyaspor, 47, 50 ve 52. dakikalarda etkili olmasına rağmen golü bulamadı.

60. dakika üst üste atak yakalayan Malatyaspor, eşitliği Adem Büyük’ün ayağından yakaladı. 

70 ve 79. dakikalarda Malatyaspor etkili olmasına rağmen skoru değiştiremedi.

84 ve maçın son anlarında Alanyaspor’un etkili atakları golle sonuçlanmayınca maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Alanyaspor rakipten sık top çaldı. Ara pas ve kontra ataklardan pozisyon yaratmakta etkili oldular. Her zaman ki gibi en iyi özelliklerinden topla oynama etkisini yine gösterdiler. Uzaktan şutları da tercih ettiler. Tek aksayan yönleri bitiricilikte zayıf kalmaları oldu.

Malatyaspor ise topa sahip olma oranlarına göre yüksek miktarda şut çektiler. Kanatlardan pozisyon yaratmada etkili oldular. Ortadan saldırmayı tercih ettiler. Uzun toplarla etkili olmaya çalıştılar. Aksayan yönleri ise bitiricilikte zayıf kaldılar ve topu sık kaptırdılar.

Alanyaspor evinde berabere kalarak önemli bir iki puanı rakibe bıraktı. Maçı iki takımda kazanabilirdi. Maçın 14 ve 19. Dakikalarında Malatyaspor bir anda 2-0 öne geçebilirlerdi. Marafona’nın kurtarışları Alanyaspor’u sahada tuttu. 

Bu maçta alınan bir puanı, maçın yıldızı Marafona’ya borçlu olunduğunun bilinmesi gerekir. Bir kalecinin ne kadar önemli olduğunu Marafona göstermeye devam ediyor. Ama Marafona her zaman bu kadar etkili de olamayabilir.

 Alanyaspor’un bir an önce az gol yiyen takım hüviyetine geri dönmesi gerekiyor. Özellikle 9 maçta 3 gol yiyip son 6 maçta her maç kalesinde gol yemesinin çözümünün de bir an önce sağlanması gerekmektedir. Yoksa bu gol yeme alışkanlığı Alanyaspor’u beklentileri altına itebilir.

Alanyaspor puan kayıplarını telafi edebilecek teknik ekibe ve oyuncu grubuna sahipler. Her takım için zorlu olacak önümüzdeki süreci en az hasarla atlatması için moralleri bozmadan hataları düzelterek gidebilecek potansiyel ve yetenekli oyuncularda elindeki kadroda var.

 Hafta sonu deplasmanda oynanacak Gaziantep maçı daha zorlu geçecektir. Gaziantep maçında Alanyaspor’a başarılar diliyorum. İki güzel futbol oynayan takımın maçının zevkli geçeceğini düşünüyorum. Bu maçın Alanyaspor için tekrar yükseliş maçı olmasını diliyorum.