Alanyaspor geçen hafta deplasmanda 3 puanı cebine koyup geldikten sonra bu hafta evinde geçen yılın ikinci yarısının flaş ekibi Kayserispor’un karşısına 3 puan almak için çıktı.

Oyuna tutuk başlayan Alanyaspor tutanının iyi olması sayesinde ilk yarım saatte Kayserispor ataklarına geçit vermedi. Daha sonra sahada ağırlığını hissettirmeye başlayan bir Alanyaspor izledik. Özellikle takımın kaptanı Efecan ve Salih’in pas hatalarında arınıp etkili paslar ile takımı ateşlemesi bir anda oyun üstünlüğünü Alanyaspor lehine çevirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Alanyaspor, tehlikeli geldi. Efecan Karaca verkaçla ceza sahası sağ çaprazından içeri girdi. Efecan penaltı noktası üzerindeki Davidson'a yerden gönderdi. Davidson şutunu attı, Silviu Lung çıkardı ancak top Bareiro'nun önünde kaldı. Paraguaylı forvet boş poziyonda topu filelerle buluşturdu ve Alanyaspor soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarıda Alanyaspor daha etkili oyun sergiledi. Maçın 77. dakikasında Alanyaspor Bareiro'nun attığı golle durumu 2-0'a getirdi. Attamah savunmada hata yaptı. Efecan topu kaptı ve şutunu çıkardı. Kayserispor kalecisi Lung, sektirdi. Dönen topu takip eden Bareiro durumu 2-0'a getirdi. Paraguaylı kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

Maçta başka gol olmayınca Alanyaspor evindeki ilk maçınıda kazasız geçerek 2’de 2 yaptı ve haftayı 6 puanla tamamladı.

Alanyaspor bu sezon geçen sezondan farklı oynamaya çalışıyor. Kanat bekleri ataklara çıkıyor. Oyun alanını kısaltarak oynamak istiyorlar. Topa kendileri sahip olarak oynamaya çalışıyorlar. Bu yüksek yetenek ve beceri isteyen işleri iki maçta denemeye çalıştılar. İlk maçta 45 dakika başarılı oldular, ikinci maçta da yaklaşık 60 dakika kadar başarılı oldular. Alanyaspor bu kurguyu oturtursa yine ligin flaş takımı olur. Bu kurguyu oturtabilirler mi? Bence oturtabilirler. O yetenekte oyunculara sahipler. Özellikle taraftarın tabiri ile Süper Mario Efecan ve Salih Uçan takımı ateşleme ve oyunu yönetmede oldukça istekli ve başarılılar. Bu formları ile ikisini de milli takımda görürsek kimse şaşırmasın. Efecan’ın sonucu etkileyici takipçiliği, pasları, adam eksiltmesi, hırsı, sahada basmadık yer bırakmaması oyun anlamında kendini büyütmeye devam ediyor. Salih’in oyun içinde rakibi oyundan düşüren milimetrik pasları skor üretmeye yardımcı olduğunu unutmamak gerek. Umarım Salih’in sürekliliği olur. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaz. Hem milimetrik isabetli pasları, hem oyunu çözmedeki zekası ve kadro derinliğinden dolayı iyi bir Salih, Alanyaspor’un vazgeçilmezi olur. Takımın tutanı iyi. Atan yönünden de sıkıntı çekmiyor. Son sezonlarda gol krallıklarına oynayan golcülerin Alanyaspor’un oyuncuları olduğunu unutmamak gerekir. Bu sezonda yine ligin en çok gol atmaya aday futbolcuları Alanyaspor kadrosu içinde var. Bunda da en büyük pay kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu’na ait. Transfer ettikleri oyunculardan yüksek oranda isabet sağlıyor. Böyle giderse Gençlerbirliği’nin rolünü artık Alanyaspor yapacak gibi görünüyor.

Alanyaspor ligin yine güzel futbol oynayan ekiplerinden birisi olmaya devam ediyor. Umarım bu hep böyle devam eder.

Alanyaspor’a 24 Eylül’de deplasmanda Rosenborg ile tek maç usulü oynayacağı UEFA Avrupa Ligi’nde başarılar diliyorum. Hiçbir maç oynanılmadan kazanılmaz. Alanyaspor’un da Rosenburg kadar şansı olduğunu unutmamak gerek. Alanyaspor’un Rosenborg maçını kazanıp play-off  turuna çıkmalarını canı gönülden diliyorum..