Perşembe gecesi sıcaklık farkına rağmen oynadığı iyi futbolun karşılığını skora yansıtamayıp Avrupa kupa maçında talihsiz bir golle mağlup olan Alanyaspor kafilesi Norveç’ten, Rize maçı için Karadeniz’e geçti. Tekrar sıcaklık farkının yaşandığı bir yolculuk sonrası Pazar günü öğle saatlerinde maça çıktılar.

Avrupa kupasında oynayan kadrodan 6 oyuncuyu rotasyon yaparak yeni bir kadro ile Rize maçı’na çıkan Alanyaspor Lig ve Avrupa kupasında yaptığı gibi kontrollü oyun kurgusu üzerine maça başladı. Rizespor’da buna uyunca ilk yarısı kısır bir maç oldu.

 İkinci yarı iki takımın teknik adamı da skoru değiştirmek için gerekli hamleleri yaptılar. Oyuncu değişikliği sonrası Alanyaspor Mustafa Pektemek’in ayağında kazandığı golle skoru kendi lehine çevirdi. Skoru koruma çabasına girince Rizespor kaliteli ayağı Remy ile skoru eşitledi.

Rotosyonun bu kadar fazla olması doğru mu değil mi tartışmasına girmeyeceğim. Çünkü takım sıcak bir bölgeden çok soğuk bir bölgeye, çok soğuk bölgeden de ortalama sıcaklığın olduğu bir bölgeye geçiş yaptı. Yapılan yolculuk sürelerini de ve kupa maçındaki eforu da göz önüne alırsak teknik adamın tercihine saygı duymak zorunda kalırız. Bu rotasyon ile hem oynama süresi elde etmekte zorlanan oyuncularda kendini saha içinde gösterme şansı yakalamış oldular.

Yalnız futbol olarak Alanyaspor eskisi kadar kenarlardan etkili gelemiyor. Önceki sezonlarda kenar ortaları ile ligin en çok gol atan ekiplerindendi. Bu sezomn sanırım hucüm ağırlığını ortadan yapmaya veriyor. Bakalım bu gol üretmekte ne kadar etkili olacak. Duran topları etkili kullanan ayaklara sahipler. Umarım duran top organizasyonları gol sayılarının artmasına neden olur.

Her şeye rağmen deplasmandan alınan 1 puan iyidir. Alanyaspor için oynayacağı maç sayısı azaldı. İyi mücadele sonrası üzücü bir golle elenmesine rağmen hem Avrupa kupa maçından dolayı hemde iklimsel değişikliklere rağmen yorucu bir maç trafiğinden sonra ligde aldığı bir puandan dolayı Alanyaspor’u kutluyorum.

Alanyaspor’un kadro olarak bundan daha güzel işler ve skorlar üreteceğine inanıyorum. Süper Lig’de bundan sonraki maçlar için başarılar diliyorum.