Kanal D’nin yeni dizisi Yüzleşme dün akşam izleyicileri ile buluştu. Başrollerinde; Uğur Yücel, Hande Doğandemir, Engin Öztürk, Yiğit Kirazcı, Zeynep Eronat ve Yeşim Ceren Bozoğlu gibi ünlü isimlerin oynadığı dizi Alanya’da çekiliyor.

Alanya halkı da dün akşam televizyon başına oturarak adeta ekrana kilitlendi. Ancak Alanyalı izleyiciler dizide istediklerini bulamadılar. Alanya manzaralarının hiç yer verilmediği dizinin Alanya’da çekilip çekilmediğini bile anlayamadık diyen izleyiciler yapımcılara tepki gösterdiler.

Tepkilerden ilki de Turizmci ve HOTED Kurucu Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni’den geldi. Sosyal medya üzerinden esprili bir dille diziye yüklenen Yeni, “Aylardır bu şehirde konuşulan ve Alanya'nın heyecanla, Alanya manzaralarını görmeyi beklediği dizi dün akşam Kanal D'de başladı. Doğrusu bende merak edip başından sonuna kadar izledim de dizinin nerede çekildiğini anlayabilme konusunda bir hayli zorlandım. ‘Yüzleşme’ adlı dizinin konusu, çiçek yetiştiriciliği ve esans üreticiliği ile ünlü Alanya'nın Kalender kasabasında çekiliyormuş! Dizinin nerede çekildiğini anlamayı bir yana bıraktım nur topu gibi bir de kasabamız oluverdi.” dedi.

'NERDE BU KALENDER KASABASI'

Gazeteci ve oyuncu Zeki Demir ise sosyal medyadan yaptığı yorumda, “Kızılkule, Tersane, Kale, Damlataş Mağarası, su kabağı, muz, narenciye… Gözlerim hep aradı ama hiç göremedim, sanırım destek olan kucak açan, imkanları sonuna kadar sağlayan şehrin yetkili ilgili destekçi ve setlere koşuşturanlar da sanırım bu durumu fark etmiştir. Bir Alanyalı olarak, Alanya'da çekilen dizi değil de her hangi bir dizi izler gibi izledim, konusu ve oyuncuları on numara ama keşke Alanya'da olsaydı. Örneğin bir kale detayı ya da Kızılkule... Nerde bu Kalender kasabası..." ifadelerini kullandı.