Çekimleri Alanya’da gerçekleştirilen ve  Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Yüzleşme’ dizisini savunanları sert bir dille eleştiren HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı, Ecutive HK Müdürü Hakan Halit Yeni, “ Alanya’da sözde kasabada çekilen ‘’Yüzleşme’’ dizinin dünden bu yana birde savunucuları çıktı. Dogrusu, diziden hiçbir şey anlamadığımız kadar, savunanların açıklamalarından da hiçbir şey anlamadık.Yok efendim’’ aylarca gece gündüz kasaba aramişlar,mış, dağ taş çiçek tarlası ararken arabalarının lastikleri yarılmış’mış, oyuncuların sosyal medya hesaplarında Alanya sahillerinin resimleri varmış’mış, bu oyuncuların enaz ikişer milyon takipçileri varmış, mış, ‘’ gibi uzayıp giden çocukça şeyler… Yani milletin anlatmak istediği konuyla uzaktan yakından alakası olmayan, trajı komik, gülünç kılıflar… Böyle yapmak yerine seferber ettiğiniz tüm imkanların karşılığında ne gördüğünüze, ne bulduğunuza baksanız. Sonra da tepkilerden, eşeltirilerden alınmak, kırılmak yerine, bu tepkileri aylardır yağladığınız, arkalarında seferber olduğunuz, koşuşturduğunuz o dizinin yapımcısına ve yönetmenine anlatmayı deneseniz, onlar bile Alanya halkının ne demek istediğini, vallahi de, billahi de sizlerden daha iyi anlayacaklarına eminim." dedi.

“TEPKİ GÖSTEREN İNSANLARIN AMACI BAŞKA"

İzleyicilerin bir diziyi izlemeden konuyla ilgili araştırma yapmayacaklarını belirten Yeni, “İnsanlar dizileri, filmleri izlemeden önce biyografisini okumazlar, nerede çekildiğini araştırıp, merak etmezler. Önce izlerler, yaşamlarından,yaşadıklarından yaşadıkları yerlerden bir şeyler görürlerse, bulurlarsa incelerler ve o zaman nerede çekildiğini merak edip, belki okurlar. Dünyada yapılan bir araştırmaya göre, insanların %85 ‘nin okudukları değil, gördüklerinin, hafızada kaldığı ortaya çıkmıştır. Bu konuyla ilgili çok şey söylerim ama neyi anlatmaya çalıştığımı anladığınızdan eminim. Ama şu kadarını ifade edeyim bu şehrin yer yüzünde eşi benzeri olmayan, gösterilecek fazlasıyla yeri, mekanı var. Ve gurur duyarak anabileceğimiz fazlasıyla kasaba isimlerimiz var. Bize ne elin dizisinden, elin kazandığı paradan, bize ne dizi oyuncularının funlarından. Biz, bu şehir, bu durumdan ne kazanım elde etmiş, ne kadar yararlanmış ona bakarız. Tepki gösteren insanların amacı bağcıyı dövmek değil, aksine üzümünü yemektir. Tabi ortada yenecek bir üzüm olursa… Elbette emeğe saygımız sonsuzdur bu başka bir şey, bizim anlatmak istediğimiz ise başka bir şey. Kaldı ki, her ne şekilde olursa olsun şehrimizin yararına olan herşey bizleri gururlandırır. Ama boşa kürek çekmenin de bir alemi yok. Sonucu hep birlikte yaşayıp, göreceğiz… Bilmem anlatabiliyor muyum?” dedi.

CİMRİN NE DEMİŞTİ ?

Tepkilere karşı açıklama yapan Ak Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi ve ALTAV yönetim kurulu üyesi Şükrü Cimrin şu ifadeleri kullanmıştı:

‘Yüzleşme’ dizisinin ilk bölümü dün akşam seyirciyle buluştu. Dizinin yapımcıları, Kanal D yöneticileri, İstanbul’dan seçkin bir basın ekibi, sanatçılar ve yakınlarının olduğu güzel bir akşamda Rubi Platinum Hotel’in ev sahipliğinde ilk bölümü karşıladık. Umarız bundan sonra bu değerli yapımın yolu açık olur ve tüm emekler karşılığını fazlasıyla alır. Yönetmenlerimiz Ömer Faruk Sorak ve Burak Arlıel başta olmak üzere tüm yapım ve set ekibi ve oyuncularımıza ortaya çıkardıkları eser için minnettarız.

Yüzleşme dizisi şimdiden ilk bölümüyle birçok mecrada yorumlanıyor ve değerlendiriliyor. Kanal D ve Demirören Grubu da dizinin yeterince seyirciye ulaşması için ellerinden geleni yapacaklar bu konudaki destekleri görülebildiği kadarıyla çok açık.

Bizler için paha biçilemeyecek nokta, gerek T Company yapım firması sahiplerinin gerekse diziyi yayınlayan Kanal D’nin Alanya’da çekilecek bu diziye inanmaları ve yatırım yapmaları. Ayrıca Yüzleşme’nin dizinin yapımcısı Bülent Turgut’un uzun yıllardır üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu belirtmek isterim. Alanya’ya 3 yıl önce geldiğinde dönmeden önce bize bu projesinden kısmen bahsetti ve bir resim gösterdi. Dağların arasında bir vadide dev bir çiçek tarlası vardı resimde. Resimden büyülenmiştik. Bana bu tarlayı bulun dedi ve gitti. Yasin Kınay ile birlikte fırsat buldukça dere tepe mi gezmedik, Google haritalar mı açmadık... Bu arsanın peşinden koştuk. Arabamın tekeri dağ yollarında birkaç kez yarıldı. Belediye İmar Müdürü Murat Satı ile birçok parseli inceledik, Orman Müdürümüz Yücel Bey’e danıştık bize böyle bir yer bulun diye. Bülent Bey acele etmeyin daha zamanım var deyince biraz rahatladık ama bu güzel projenin çekileceği onca alternatif varken Alanya’da çekilmeliydi. Burada detaylarına girmeye gerek görmediğim bir sürü mücadeleden sonra ve en önemlisi yapım ekibinin Alanya konusunda ikna olmasıyla dizi için hazırlıklara başlandı. İki ay önce ilk sahne çekildiğinde tüm set ekibinin alkışlarla süslenen sevincine ortak olduk. Tek bir sahnenin çekilebilmesi için günlerce yağan yağmuru birlikte bekledik. Set ekibi yağmuru sabırla bekledi, yönetmenlerimiz, sanatçılarımız, yağmur rahmettir, berekettir diyorlardı ve sabırla bekliyorlardı. Bu yapım için Alanya’da bulunan herkes Alanya’mızı ve insanlarını benimsedi. Örnek vermek gerekirse değerli sanatçı Durul Bazan 3 aydır bir kere olsun İstanbul’a gitmiş değil, bütün zamanını ve çekim olmayan günlerini yine Alanya’da geçirdi. Birçok sanatçımız da mecbur kalmadıkça İstanbul’a gitmeyi tercih etmiyorlar.

Bugün sosyal medyada ve etrafımda neden Kalender de Alanya değil tartışmasına şahit oldum. Ve Alanya’dan neden görüntü yok ya da az diyenler de oldu. En sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; bizim açımızdan yani Alanya’nın tanıtımı açısından baktığımızda, bu dizinin başarısı Alanyalılar’a ne kadar Alanya görüntüsü göstermesiyle değil, Türkiye’de ve dünyada kaç kişiye bu dizinin Alanya’da çekildiği bilgisini ulaştırabilmesiyle ölçülecektir. Ayrıca Yüzleşme gibi en üst seviyede prime time’da yayınlanan bir dizinin Alanya’da çekilme kararı Alanya’nın dizi sektörü profesyonellerinin otomatik olarak dikkatini çekmiştir ve bunun faydalarını da ilerleyen dönemde tek tek göreceğiz. Biraz sabır...

Dizinin oyuncuları aylardır tüm sosyal medya hesaplarından Alanya’dan paylaşımlar yapmaktadırlar. Sadece Hande Doğandemir’in İnstagram takipçi sayısı 2.2 milyondur. Alanya sahilinde bisikletiyle gezerken çektiği İnstagram hikayesi bile binlerce beğeniyi birkaç dakika içinde alıyor.

Dizi filmlerde izleyici kitlesi çok önemlidir. AB Grubu dediğimiz Alanyamız için gerekli olduğunu hep elzem gördüğümüz sosyo ekonomik ve kültür seviyesi yüksek izleyici grubu son derece bilinçlidir ve dizinin hangi şehirde çekildiğini çok iyi bilir ve burayı seyahat rotasına alır, tarifeli uçağa ya da arabasına biner ve bu mekanları keşfeder. Buralarda konaklar, yer içer. Hangi mekanlar mı, birinci bölümde Alanya’dan kullanılan mekanlardan bazıları:

Oba, Konaklı, Bedesten, Süleymaniye Camii, Atatürk Caddesi, Tophane, Alanya Kalesi, Okurcalar, Türkler, Alanya merkez ve daha birçok yer. İnşallah dizi ilerledikçe bu mekanlar ve lokasyonlar artacak.

Dizinin ulusalda başarısının artması halinde Yüzleşme dizisinin uluslararası pazarda birçok ülke televizyonunda da yayınlanması için de çalışmalar yürütülecek, bu çalışmalar için tüm hazırlıklar tamam, sürece göre şekillenecek. Bu durumda bir Alanyalı olarak bana düşen tek şey en başında olduğu gibi sonuna kadar bu üst nitelikli işin yanında olmaktır. Ne mutlu ki hazırlıkların başından beri yerelde birçok kapıyı çaldık gerek kamu gerek özel, hemen hiçbir kapıdan geri çevrilmedik. Bu destekler de bizim için moral oldu ve yalnız olmadığımızı hissettik.

Yüzleşme dizisi en az 10 yıllık bir vizyon ve eylem planının birinci adımıdır. Yapım ekibinden aldığımız know how ile nasıl ilerleyeceğimizi iyi kötü biliyoruz ve bunu geliştiriyoruz.

Google’a bugün bazı aramaları yazdığınızda çıkan sonuç sayılarından da örnekler vermek isterim:

YÜZLEŞME DİZİSİ: 7.850.000 sonuç

YÜZLEŞME NEREDE ÇEKİLİYOR: 701.000 sonuç

KALENDER ALANYA: 1.110.000 sonuç

Bu anahtar kelimeler ve sonuçları katlanarak artmaya devam edecek.

Sonuç olarak,

KALENDER = ALANYA

Alanya turizmine farklı kapılar açmaya çalışıyoruz ki insanların sığmadığı deniz-kum-güneş kapısına alternatif yaratalım. Ama dizi yapımları ile açtığımız kapı öyle bir kapıdır ki, beraberinde daha farklı kapıları da sırasıyla açacaktır. Yeter ki inancımızı kaybetmeyelim ve doğru bildiğimizden şaşmayalım.

Başta Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı ve ALTAV Başkanı Sayın Adem Murat Yücel, Sayın Menderes Türel burada sayamadığım birçok kurum yöneticimiz birim amirimiz, özel kişi ve firmamıza, bu projeye ve vizyonu paylaşan ve destek veren herkese sonsuz teşekkürler. 'Biz' olmadan hiçbir şeyi başaramayız.

Sizleri birinci bölümün yüreklere dokunan sahnesiyle baş başa bırakıyorum.”