HABER: Zeki DEMİR

1966 yılında Yeşilçam’da uşak rolü ile sinemaya giren Kubilay Hakan, 300 civarında filmde rol aldıktan sonra, yaklaşık on beş yıldır anıları ile yaşadığı Alanya’da son dönemde ekonomik ve sağlık yönünden sıkıntılı günler yaşıyor. Daha önce Alanya Mahmutlar’da uzun süre yaşayan Kubilay Hakan, daha sonra Kestel Mahallesi’ne yerleşti. Geçtiğimiz yıl yaşadığı ev bitişiğindeki evle birlikte yakıldı. Eşinden ve çocuklarından ayrı yaşayan Türk sinemasının siyahi oyuncusu Kubilay Hakan, evi yanınca Ocak ayında sokakta kaldı. Kiralık evde eşyaları, kostümleri, dar günler için biriktirdiği parası ve kimliği de yanınca büyük sıkıntı yaşayan Hakan ‘a Alanya Belediyesi sahip çıktı, Nisan ayına kadar Tayfun Pansiyon’a yerleştirdi.

Yön ve adres bulma sorunu yaşayan 82 yaşındaki oyuncu, tuşlu telefonunu da çaldırınca daha da mağdur oldu. Kostüm ve yiyecek sorunu da yaşayan Kubilay Hakan, Filmsan Başkanı Engin Çağlar ve SODER Başkanı Yusuf Sezgin’e seslenip, “Sizlerin her biri ile 20’şer 30’ar filmde oynadım. Ben Kubilay Hakan’ım, bana sahip çıkın, unutmayın beni” diye seslendi. Önceki gün pansiyondan sokağa çıktıktan sonra kaybolan Hakan, üç gün sonra bir köy yolunda bulundu.

Yalnızlığın çok kötü olduğunu ifade eden eski oyuncu, “Benim gerçek adım Sabri Kubilay. Anam ve babam Sudan’dan geldi ama artık öldüler. Ben rengimden dolayı sinemaya girdim. 300 civarında filmde rol aldım. Türkiye’de, ilk ezanı okuyan Bilali Habeşi’yi oynayan oyuncu benim. Unutuldum, herkes unuttu beni. Bir Allah’ım var. Sanat dünyasından destek bekliyorum. Yalnızlık çok kötü. Bir pansiyon odasında tek başına yaşamak ne kadar zor. Allah kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmasın ” dedi. Aktör Kubilay Hakan’ı yaşadığı pansiyonda Alanyalı gazeteci, sinema oyuncusu ve yönetmen Zeki Demir ziyaret etti.