HABER - Yüksel SOYLU

Türkiye’de kıyı kanunlarına göre sahillerden herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olduğu, buralarda hiçbir çalışma yapılamayacağı ve iş makinesi sokmanın yasak olduğu biliniyor. Kuralları hiçe sayan bir iş makinesi ise bugün Alanya’da korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

TONLARCA AĞIRLIKLA SAHİLDE DOLAŞTI

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi sahillerinde gündüz vakti yol çalışması yapan bir iş makinesi tonlarca ağırlıkla sahildeki insanların arasından geçerek ölüme adeta davetiye çıkardı.

“YATARKEN BİRİMİZİ EZEBİLİRDİ”

Görüntülerde Mahmutlar’da ki Alden 1 sitesi önünden Antalya istikametine doğru iş makinesini süren bir çalışan kumda yatarak güneşlenen turist ve vatandaşların arasında çalışma yaptı. Büyük bir faciaya sebep olabilecek olay karşısında isyan eden vatandaşlar, “Burası sahil mi iş sahası mı belli değil. Herkes havlusunu kumların üzerine atarak güneşleniyor. Koca iş makinesinin burada ne işi var? Ya yatarken birimizin üzerinden geçse ezse birimizi? Kim verecek bunun hesabını, belediye nasıl izin veriyor bunlara” diyerek tepki gösterdiler.