HABER - Yüksel SOYLU

Alanya’nın Kestel Mahallesi İsa Küçülmez Caddesi Victor Otel’in yan tarafında yer alan boş araziye baz istasyonu yapılacağını öğrenen mahalleliler olayı protesto ettiler.

ÇOCUK PARKI OLARAK GEÇİYOR

Bölgedeki arazinin Alanya Belediyesi’nin imar planında çocuk parkı olarak geçtiğini belirten çevre sakinleri, “Şehrin göbeğinde, yaşadığımız evlerin hemen dibine yapılması planlanan bu baz istasyonunu istemiyoruz. İmar planında çocuk parkı olarak geçiyor, yetkililer sağlığımızı hiç mi düşünmüyor?” diyerek tepki gösterdiler.

“HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAMAYIN!”

Mahalle sakinlerinden Serhat Görgün ve Tacettin Görgün, “Böyle bir şeye ne gerek var? Tüm halk ve vatandaş bundan zarar görecek. Radyasyonu var, halkın sağlığı ile oynamayın. Buradan yetkililere sesleniyorum, biz buraya baz istasyonu istemiyoruz.” dediler.

“ADEM BAŞKAN NEREDESİN?”

İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve çağın en büyük bela hastalıklarından biri olan kanser riski nedeniyle baz istasyonunun kaldırılması yönünde sonuna kadar savaşacaklarını belirten bir mahalle sakini ise, “Baz istasyonlarına 10 metreden daha fazla yaklaşılması durumunda insan sağlığına zarar verebileceğini biliyoruz. Birde çocuk parkı yanına yapılması planlanıyormuş, siz dalga mı geçiyorsunuz? Alanya’nın Belediye Başkanı olan Adem Murat Yücel neredesin? Artık gel de kendi mahallelinin geleceğine sahip çık.” dedi.

PROTESTOLAR BAŞLADI

Kendi ve çocuklarının sağlığını düşünerek baz istasyonu yapılması planlanan alanda toplanan mahalle sakinleri başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başta olmak üzere yetkilileri protesto ettiler.

“HER YERE ŞİKAYET EDECEĞİZ”

Baz istasyonunun yapımına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten mahalle sakinleri, “Şikayet dilekçesi hazırlayıp CİMER’e göndermeyi düşünüyoruz. Halkın sağlığı ile oynamak o kadar kolay değil.” diyerek olayın sonuna takipçisi olacaklarının altını çizdiler.