HABER - Muammer SOYLU

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ALTSO Akademi’nin 2020 Yılı 1. dönem kişisel gelişim seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Uzm. Psk. Aylin Özkan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, stres ve stresin çözümleri anlatıldı. Uzm. Psk. Özkan’ın söylemleriyle adeta izleyenleri şok ederken, “Kredi ile ev alıyorsun ömür boyu ev taklidi ödemek için uğraş veriyor, kendini strese sokuyorsun. Neymiş efendi ileride aldığım bu ev çocuklarıma kalacakmış. Mış muş bunların hepsine değer mi. Çocuklarınıza mal bırakmak için uğraşmayın. Bu kadar stresin içine kendiniz atmayın” dedi.

Uzm. Psikolog Aylin Özkan seminer boyunca dikkatleri üzerine çekti. Salonda bulunan masanın üstüne çıkıp oturan ve sunuma bu şekilde devam eden Özkan'dan izleyenler gözlerini alamadı.

Öte yandan konuşmalarında sık sık kendisinin Dünya Çılgın Doktorlar Kulübü üyesi olduğunu da ifade eden Uzm. Psikolog Aylin Özkan, stresin temel kaynakları olan oluşumlardan söylemlerden uzak durulmasına da dikkat çekti.  Kadınların altın günü gibi toplantılarının çok sıkıntılı olduğunu ve dedikodu yapılan yerlerde ruh sağlığının bozularak, stresi tetiklediğini vurgulayan Uzm. Psikolog Aylin Özkan, stres ve stresin çözümleri anlattığı seminerini Türk Edebiyatı'nın usta ismi Oğuz Atay”ın şu sözleriyle tamamladı: “Geçer elbet efendim... Bazısı teğet geçer, bazısı deler geçer, bazısı parçalar geçer;  Ama mutlaka geçer.”