Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Bilgi Bulut İlkokulu’nu ziyaret etti. Bilgi Bulut İlkokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Ürkmezer ilk olarak öğrencilerle birlikte bayrak ve İstiklal Marşı törenine katıldı. Törende öğrencilere hitap eden Kaymakam Ürkmezer, öğrencileri ziyaret etmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Ürkmezer, “Ziyaretlerdeki amacımız eğitim hayatınızda sizlere destek olmak. Sizden en önemli isteğimiz kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz. Çünkü bu yaşlarda edindiğiniz alışkanlıklar ömür boyu sizi takip edecektir. Ayrıca kendi kişisel bakımınıza da dikkat etmelisiniz. Dişlerinizi fırçalamayı unutmamalısınız. Hepinize iyi haftalar ve iyi dersler diliyorum’’ dedi.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KİTAP OKUDU

Bayrak töreninden sonra okul müdürü Şevket Aydoğmuş’tan okul hakkında bilgiler alan Ürkmezer okul ve çevresini gezerek incelemelerde bulundu. Daha sonra sınıfları ziyaret eden Ürkmezer ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencilerin okuma yazma durumları ile ilgili öğretmenlerinden bilgiler alıp öğrencilerle birlikte kitap okudu. Ardından anasınıfı öğrencilerinin ders etkinliklerini izleyen Ürkmezer okulun diğer sınıflarını da ziyaret ederek sınıflarda öğrencilerle hayal ettikleri meslekler hakkında konuşup kitap okuma etkinliğine katıldı.

“İYİ İNSAN OLARAK YETİŞMELERİNİ SAĞLAMALIYIZ”

Sınıf ziyaretlerinin ardından Ürkmezer, okul öğretmenleriyle toplantı yaptı. Toplantıda öğretmenlere hitap eden Ürkmezer, “Okullarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz. Eğitim camiasında amacımız öğrencilerimizin iyi, ahlaklı ve güzel bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Çocuklarımızın içinde olduğu çevreden görebileceği zararları önlememiz, zararlı alışkanlıklardan onları uzak tutarak korumamız çok önemli.  Bu konuya çok dikkat etmeliyiz. Aslında AHENK Projesi ile öğrencilerimiz için yapılan akademik, kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerin tüm hepsi önleyici çalışmalara giriyor. Bunları yapmamızdaki temel amaç ise öğrencilerimizin iyi bir insan olarak yetişmesine katkı sağlamak. Öğretmenlerimizin çocuklarımızın ruhsal ve psikolojik gelişimini iyi takip ederek rehberlik faaliyetlerini sürdürmeleri de çok önemli. AHENK Projesi kapsamında öğrencilerimizi sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmeye devam edeceğiz. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum’’ diye konuştu. Ürkmezer’e ziyaretinde Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz eşlik etti.