Geçtiğimiz günlerde Alanyalı Turizmci Bahri Şanlı’ya ait, Manavgat’ın Örenşehir mevkiinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Nilbahir Resort & Spa Otel, özel bir banka ile piyasadaki bazı esnaflara olan borçları nedeni ile icra sebebiyle yarı fiyatına satışa çıkacağı belli olmuştu. Alanya'nın yakından tanıdığı ünlü iş insanı ve turizmci Bahri Şanlı'ya son borç darbesi ise Halk Bankası’ndan geldi. Şanlı, kendi adına ve Şanlı Otomotiv Sanayi İnşaat Turizm ve Tic. Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanlığını yaptığı firma adına Payallar’da Al Bahir Deluxe Hotel'de kullanmak üzere Halk Bankası’ndan kullandığı krediyi ödeyemediği gerekçesiyle icralık duruma düştü.

MUHTIRA TEBLİGATI YOLLADI

Bir dönem Alanya siyasetinde aktif olarak baş gösteren, tanınmış iş insanı, Şanlı Otomotiv Sanayi İnşaat Turizm ve Tic. Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanı Bahri Şanlı, kullandığı kredi yüzünden çıkmazın eşiğine geldi. Türkiye Halk Bankası Anonim şirketi tarafından Alanya İcra dairesi 2020/ 26139 esas numaralı dosyada çekilen kredinin ana para ve gecikmiş faizleriyle birlikte 149.296.467.83 TL tutarında alacak borç muhtıra tebliği yolladı.

SATIŞI İÇİN GÜN SAYILIYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Alanya’nın tanınmış avukatlarından Hüsnü Kasap ise özel bir banka ile piyasadaki bazı esnaflara borçları nedeniyle Bahri Şanlı'ya ait Manavgat Örenşehir’de 5 yıldızlı Nilbahir Resort & Spa Otel icra yolu ile satışının yapılacağını duyurmuştu.

Avukat Kasap, söz konusu otel satış ihalesine açık artırma ile satışa sunulacağını açıklamıştı. 5 yıldızlı Nilbahir Resort & Spa Oteli en fazla para verenin alacağını ifade eden Avukat Kasap, “Alacaklı müvekkillerimiz tarafından Bahri Şanlı’ya ait Şanlı Otomotiv Sanayi İnşaat Turizm ve Tic. Ltd. Şti. üzerindeki otelin icra yolu ile satışını kazanmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde Manavgat 1. İcra dairesi tarafından satışa çıkarılacağı tarih ilan edilecektir. Herkes bu ihaleye katılabilir. Otelin yeni sahibine şimdiden hayırlı olsun” demişti.

ŞANLI YÜKSELİŞTEN İNİŞE GEÇTİ

62 yaşındaki Bahri Şanlı, ticaret platformunda başarı merdivenlerini hızlı bir şekilde çıkmıştı. İşleri terse dönen Şanlı’nın ticari başarı çıtasının şok düşüşe geçmesini yakınları hayretler içinde izlerkten, bir dönem kapatılan Refah Partisi’nin saflarında aktif rol oynayan Şanlı, kendisini 'Süleymancılar' diye bilinen Süleymanlılar cemaatinin lideri rahmetli Arif Ahmet Denizolgun'a çok yakın dostunun olduğunu da her ortamda ifade etmesi ile de bilinmekteydi. Alanyalıların çok yakından tanıdığı Cüce Dondurma ile iş hayatına atılan Şanlı, sırasıyla Alanya halinde katip, Şanlı Oto galeri, Refah Partisi Alanya İlçe Başkanlığı ve ardından turizm sektörüyle ilgilenmişti. Turizme atılan Şanlı, daha sonra Konaklı’da Hotel Şan Marin, Manavgat Örenşehir’de 5 yıldızlı Nilbahir Resort & Spa Otel ve Alanya Payallar’da Al Bahir Deluxe Hotel ile ticari hayatını sürdürmeye devam etti.