Bazı çıkarcı grupların oluşturdukları ekiplerin son günlerde KOP ve DOP alanlarında hisseleri bulunan vatandaşların kafalarını karıştırarak, yüksek miktarlarda rant elde etme peşinde koşanlara Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel çıkış yaptı.

“HAKSIZ ÇIKAR SAĞLAMA PEŞİNDELER”

Alanya kamuoyunu meşgul eden KOP VE DOP alanlarına ilişkin açıklama yapan Başkan Yücel, “2 yıldır bazı menfaat grupları, Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) ile Kamu Ortaklık Payı (KOP) alanları üzerinden geçimini sağlamaya başlamış. Bu alanları satın alarak yüksek bedellerde davalar açarak kamu kurum kuruluşlarını ve belediyemizi halkla karşı karşıya getiriyorlar. Doğru bilgi vermiyorlar, ‘Belediye şunu yapmış bunu etmiş’ diye iftirada bulunuyorlar” dedi.

“4 MİLYAR LİRALIK RANT VAR”

“Biz kendimizi anlatana kadar dava açıyorlar” diyen Başkan Yücel, “Bizim görev yaptığımız dönem zarfı içerisinde hangi vatandaşımız müracaat ettiyse kanuni sınırlar içerisinde gerek DOP ve KOP alanlarında yardımcı olunmaya çalışılmıştır. Ama bazı meslek gruplarından bazı şahıslar, 4 milyar liralık rant peşinde koşuyor. 6 metrekarelik alana açılan dava var. Bugüne kadar 130 küsur dava açılmış sadece bir kişinin 56 tane davası var. Yani bu davaların yüzde 40’ı sadece bir avukatlık ofisinin. Belirli bir grup buradan ticari rant hedefliyor. Gerek belediyemizi gerekse şahsımı ve yönetimimizi zan altında bırakan rantın büyüklüğü ortada” diye konuştu.

“7 MİLYON LİRA TALEP EDİLEN OKUL VAR”

Dava açılan alanların kamusal alanlar olduğuna vurgu yapan Adem Murat Yücel, “Rant peşinde koştukları alanların hepsi kamu alanları. Hepimizin, tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu alanlar. Bir okula geçen ay 816 bin lira bir başka okula 803 bin lira bir başka okula 7 milyon lira bedelli dava açılmış. Biz Alanya Belediyesi taksite bölünmüş şekilde bir kişiye 9 milyon 600 bin lira ödüyoruz. Bizim 2020 yılında belediye parsellerinden gelirimiz 3 milyon 600 bin lira bir kişiye ödediğimiz para 9 milyon 600 bin lira. Bir okul yeri için 7 milyon lira gelmiş, devlet üzerine bir 7 milyon daha koysa zaten okul yapar. Bizim halkımızı yanlış bilgilendiriyorlar. Biz hizmet mi üreteceğiz, haksız kazançların önüne mi geçeceğiz yoksa her işi bırakıp bunlarla mı uğraşacağız. Sürekli büyümek istiyoruz, iyi bir toplum yaratmak, gülen insanların olduğu bir şehir oluşturmak istiyoruz ama görüyorsunuz” dedi.