Bakan Ersoy ve Türel Alanya ziyaretlerine ilk olarak Alanya Belediyesi'yle başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve birim amirleri tarafından karşılanan Ersoy'a Başkan Yücel, "Sizi dünyanın en güzel şehrinde ağırlamaktan her zaman gurur duyarız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yapmış olduğu konuşmada; “Turizmi konuşurken sezonluk değil yıllık konuşmak gerekiyor, bu sektörün sezonluk yapılacak iş olmadığına inanıyorum. Turizmi 12 aya yaymak sadece Bakanlığın yapacağı çalışmalarla mümkün değil, bu yüzden belediyeleri tek tek ziyaret ediyorum. Hem sektör temsilcileri hemde belediyelerde toplantı yapıyoruz ve onların projelerini de destekleyerek turizmi nasıl 12 aya yayabileceğimizi tartışıyoruz. Şehirlerimizi kültür ve sanat adına bir yerlere taşıyamadığımız takdirde turistleri çekme şansımızda olmuyor. 

Bu yüzden belediyecilik turizm kentlerinde çok önemli. Turizmi de tabana yaymanın en iyi yolu belediyelerden geçiyor. Bu bağlamda Antalya’da ki ziyaretlerimize devam ediyoruz. Elimizden gelen tüm desteği vereceğimize emin olabilirsiniz. Antalya’ya ne verirsek misliyle geri alacağımızı biliyoruz. O yüzden Antalya turizmin başkenti olmayı hak ediyor.” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Alanya'nın turizm ile ilişkin sorunlarını içeren bir rapor hazırlayarak en kısa sürede Bakan Ersoy'u Ankara'da ziyaret edeceklerini kaydetti.