ÖZEL HABER - Gazete ALANYA

Gazete Alanya’nın “Her gün ceza yazın, maaşınızı ödeyeceğim” başlığı ile gündeme getirdiği ve alkol yasağı ve açılış kapanış saatleri konusunda kendisine ceza yazılmasını içine sindiremeyip sosyal medyadan belediyeye seslenen Tosmur Mahalle Muhtarı Zafer Gürel’in açıklaması görenlere pes dedirtti.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT ETTİ

Tüm Alanya esnafı pandemi dolayısıyla uygulanan açılış kapanış saatlerine titizlikle uyarken, Gazete Alanya’nın edindiği bilgilere göre dükkânında gece 24.00’e kadar satış yapan Muhtar Gürel, kurallara uymadığı için kendisine ceza yazan zabıta personellerini sosyal medyadan tehdit etti.

MUHTAR GÜREL VE DİM MARKET’E ŞİKAYET YAĞMIŞ

Pandemi kuralları gereği işyerlerinin açma kapama saatlerine uymadığından dolayı Tosmur Mahalle Muhtarı Zafer Gürel’e ait Dim Market ile ilgili Alanya Belediyesi Çözüm Masasına 4 Nisan 2020’den bugüne kadar 54 adet yazılı şikâyet geldiği öğrenildi. Şikâyetlerle ilgili Alanya Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından 7 tanesine tespit tutanağı tutulup encümene havale edilip ceza uygulandı. Ayrıca kurallara uyulması için tespit varakası düzenlenerek yazılı olarak uyarıldı. Geri kalan şikâyetler ile ilgili de 44 kez bir daha aynı suçu işlememesi gerekçesiyle sözlü uyarı bulunuldu.

MUHTAR ZAFER GÜREL 6 KEZ CEZA ALDI

Alanya İlçe Kaymakamlığı Denetim Komisyonu tarafından Kovid-19 denetimleri kapsamında bahse konu işyeri son bir yıl içinde 72 kez denetime tabi tutulmuş ve Kaymakamlık tarafından yapılan kuralları ihlal ettiği için 6 kez cezai işlem uygulandığı bilgisine ulaşıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayarak gece yarısına kadar dükkânını açık bırakan Muhtar Gürel, Alanya Belediyesi zabıtaları tarafından defalarca yasak saatine riayet etmesi için uyarıldı. Ancak ısrarla yasağa uymayan Tosmur Muhtarı Zafer Gürel’e cezai işlem uygulandı. Defalarca uyarılan ancak ısrarla yasağa uymayan Muhtar Gürel’e cezai işlem uygulanmak zorunda kalındı.

“BEN MUHTARIM” DİYE RACON KESTİ

Pandemi sürecinde tüm Alanya esnafı kurallara titizlikle uyarken, kurallara uymayan ve yaptığı hatanın farkına varamayan Muhtar Gürel, topluma örnek davranması gerekirken cezai işlem uygulamak isteyen Zabıta ekiplerine “Ben muhtarım bana ceza yazamazsınız” diyerek ayrımcılık istediği öğrenildi. Zabıtanın ceza yazılmasını içine sindiremeyen Muhtar Gürel, sosyal medyasından “Siz kimsiniz? Her gün gelin ceza yazın. Maaşınızı ödeyeceğim.” diyerek kolluk kuvvetlere tehditler savurdu. Alanya esnafı ve vatandaşlar, “Muhtar böyle yaparsa diğer esnaf ne yapar” yorumunu yaptı.

BU İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ

Alanya Tosmur Mahalle Muhtarı Zafer Gürel’in 27 Mayıs’ta başlayan yeniden normalleşme kapsamında uygulanan yasak saatine riayet etmemesinin ise ilk kez olmadığı öğrenildi. Daha önce defalarca uyarılan ve tam 5 kez cezai işlem uygulanan Muhtar Gürel’in ısrarlı bir şekilde yasağa uymaması karşısında vatandaşlar ise, “Muhtar yaptığı işlerle toplumun aynası olmalı. Bu yaptığıyla hem bulunduğu mevkiiye hem de topluma kötü örnek oldu. Bu davranışına hiçbir anlam veremedik” dediler.