Alanya 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü kasasından tutarları 10 milyon liralık üç ayrı senedi kasadan çaldırdığı ve üzerinde tahrifat (sahtelik) yaptığı iddiasıyla 7 ay Alanya Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Hasan ile Mustafa Temiz kardeşler ile alacaklı durumundaki Mehmet Temiz davasında şok gelişme yaşanmış, mağdur taraf Mehmet Temiz’e tutuklama ve yakalama kararı verilmişti. Temiz, 30 Haziran 2019 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda yargı çalışanlarıyla iftarda bir araya geldiğinde yaptığı konuşmayı hatırlatarak "Türkiye'nin geçmişte adalet sisteminden kaynaklanan hata, gecikme ve tarafgirliklerin bedelini çok ağır ödemiş bir ülke olduğunu biliyoruz. Adalete olan güvenin sarsıldığı bir toplumda barış, huzur ve istikrar da kalmaz" şeklinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

‘’TÜRK YARGISI SADECE TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VERMELİDİR’’

30 Haziran 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda yargı çalışanlarıyla iftar yemeğindeki yaptığı konuşmayı hatırlatana Mehmet Temiz Sayın Cumhurbaşkanım siz "Özellikle cezasızlık algısının toplumda yaygınlaşmasına asla müsaade edilmemesi gerekiyor. Böyle bir algının yaygınlaşması insanların adaleti mahkeme kapıları yerine başka yerlerde, başka güç odaklarında aramalarına yol açar, bu ise devletin ontolojik varlığına, yani bekasına yönelik en büyük tehdittir. Adalete olan güvenin sarsıldığı bir toplumda barış, huzur ve istikrar da kalmaz demiştiniz" dedi.

AVUKAT FUAT AKÇAY ‘’MÜVEKKİLİM ÇARESİZ’’

Temiz’in Avukatı Fuat Akçay, kendilerine, hem siyasi hem de maddi açıdan kumpas kurulduğunu iddia etti. Avukat Akçay, Müvekkilinin kendisine yolladığı açıklamasında  ’’Antalya Polis Kriminal raporu lehime iken, Aydın Söke Jandarma Kriminal raporu lehime iken, İcra Hukuk Mahkemesinin, İstanbul nöbetçi İcra Hukuk mahkemesine göndererek imza incelemesi talebinde bulunup, İstanbul'dan üç uzman tarafından hazırlanan imza inceleme raporu lehime iken, nasıl olurda hakkımda böyle adaletsizce bir tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilir. Bunun tek olanağı Siyasi ve maddi güç. Bu kadar lehime devletin resmi kurumlarından gelen imza inceleme raporları var. Tüm bu lehime gelen imza inceleme raporları Alanya 2. Ağır ceza Mahkemesindeki dava dosyamız da mevcut. Nedense Alanya 2 Ağır ceza mahkemesi bu tüm lehime olan resmi kurumların verdiği raporları kabul etmiyor ve görmezlikten geliyor’’ şeklindeki çaresizliğini belirttiğini açıkladı.