Alanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının önemli gündem maddelerinden birisi de Keykubat Plajı'na yapılmak istenen T Mahmuz Projesiydi. Dün yapılan toplantıda Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mahmuz projesini oylamaya sundu. Oylamada Ak Parti, CHP ve İYİ Partili üyeler ret oyu kullanırken, MHP'li üyeler evet oyu kullandı. Mahmuz Projesi oy çokluğu ile reddedilmiş oldu.

Yılmaz Bağışlar, konu ile ilgili şunları söyledi:

“MHP meclis üyeleri evet, AKP, CHP ve İYİ parti meclis üyeleri hayır oyu kullandı. Bir taraf, projenin Alanya sahillerine zarar vereceğini, estetik açıdan çirkin olacağını, deniz canlıları bakımdan zararlı olacağını savunurken, diğer taraf ise göz göze göre kum erozyonu sebebiyle sahillerimizi kaybedemeyiz tezini savundu. Günün sonunda, Alanya’mızın özellikle nüfus yoğunluğu ve ticari potansiyeli bakımından yoğun olan Mahmutlar-Kestel gibi doğu mahalleleri sahil bandında oluşan kum erozyonu sebebiyle kıyılarımızın kaya oluşumu uzunca bir süre çözümsüz kalmış oldu.

Bana göre ise, gerek maliyet gerekse teknik detay anlamında hassas böyle bir proje için istekli bir Alanya Belediyesi varken, projeyi geliştiremeyen, ortak noktada buluşamayan bir Alanya siyasi aklı dikkat çekiciydi.’ İstemezük ama bir fikir de veremezük’ zihniyeti. Bu noktadan sonra özellikle doğu mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın ve turizmcilerin yapması gereken Alanya Belediyesi’ne çalışmaları için teşekkür ederek, ikna olmayan siyasilerden daha iyi bir proje beklemek olmalıdır. Örneğin, Çevre Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı nezdinde bu projeleri geliştirerek Alanya belediye bütçesine zarar vermeden bu projelerin geliştirilmesini sağlamaktır. Bana göre Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bey, mecliste oylatarak en demokratik ve doğru olanı yaptı. Aylardır belediye olarak taşıdığı bu yükü kendi üzerinde bırakmak yerine ‘ istemezük’ diyenlerin üzerine bıraktı. ‘Buyurun, siz bir proje geliştirin biz destekleyelim’ dedi.”