Özel Haber – Gazete Alanya

Komşumuz Gazipaşa’da artan Suriyeli sayısı nedeniyle vatandaşlar şikayetçi.  Özellikle Gazipaşa Belediye Fuar Alanı çevresinde hareket eden bazı Suriyeli çocuklar adeta çete kurdular. Daha önce çevredeki araçları çizen, mendil almayan ve camını sildirmeyen araçlara taş ve sopa ile saldıran çocuklar, şimdiler de Gazipaşalı çocukları darp ediyorlar. Söz ile yaşıtlarını taciz eden Suriyeli çocuklar, daha sonra kendilerine karşılık verilmesi halinde çocukları darp ediyorlar.

Bu durumdan en çok vatandaşlar ve esnaflar şikâyetçi oldu. Çocuklar yüzünden rahat edemediklerini belirten esnaflar, kendi çocuklarımızı sokağa gönderemiyoruz dediler. Yetkilileri göreve çağıran esnaflar, “Bu duruma acil önlem alınmalı. Arabalarımız ve çocuklarımız bunlar yüzünden güvende değil.  Çocuklarımızın ceplerindeki paraları da istiyorlarmış. Herkesi aynı kefeye koymuyoruz ama bu bölgedeki Suriyeliler canımızdan bezdirdiler.” dediler.

Bu arada bir vatandaş Suriyeli çocukların, Gazipaşalı çocuklara sataşmasını videoya aldı. Video çekildiğini bilen Suriyeli çocuklar ise bu duruma hiç aldırış etmediler.